Body after Baby – mijn Fitbit (en geen Fitbit tijdens de vakantie)

De eerste weken van juni hadden wij vakantie. We zijn heerlijk met z’n drieën als gezin om vakantie geweest naar Kroatië. Een paar stadjes bezoeken, maar vooral lekker rustig aan doen. Boekje lezen, spelletjes spelen, zwemmen, slapen. Relaxen was het plan. Voor vertrek heb ik dan ook besloten om mijn Fitbit thuis te laten. Ik vond dit een best rare beslissing, waarom heb ik het dan toch gedaan?

Ik draag mijn Fitbit nu al meer dan een jaar. Ik heb de Charge 2. Ik heb hem mezelf cadeau gedaan een maand ofzo nadat Benthe geboren was. En ik draag ‘m ook echt elke dag. Het was dan ook heel raar om ‘m thuis te laten. Maar toch sta ik achter mijn beslissing. Waarom?

Relaxen was het idee

Ik wil de ‘los’ komen van het dagelijks leven. We wilde echt even ‘unpluggen’ en niet bezig zijn met thuis. We hebben natuurlijk best een intensief 2019. Een studie, een huis gekocht en de andere staat te koop, een bruiloft om te plannen. En daarnaast draait het gezin gewoon door en werk ik ook vier dagen per week. Dit was onze eerste gezinsvakantie en we wilde er echt van genieten. Ik wilde lekker in de zon (schaduw eigenlijk) zitten, genieten van de warmte en een boek lezen. ’s Avonds een spelletje spelen met vriendlief en overdag Benthe zien genieten in het water of op het strand. Ik wilde niet bezig zijn met de computer aan mijn pols.

Geen gedoe met opladen en oppassen met water

De Fitbit is niet waterdicht en gaat ongeveer vier dagen mee qua batterij. Dit is natuurlijk over het algemeen geen probleem. Ik let simpelweg gewoon op op het moment dat ik mijn handen was en doe de Fitbit af als ik douche of Benthe in bad doe of iets anders doe met water. Maar op vakantie ben je of altijd bezig met water, of je bent continue Benthe of jezelf aan het insmeren met zonnebrand. Is dat overdreven? Nee hoor, ik heb zo’n huid die hartstikke verbrand is na 15 minuten in de zon. Dus ik smeer altijd als een malle. Ik weet nog niet of Benthe mijn huid heeft, maar zekere voor het onzekere. Vooral met een kinderhuidje natuurlijk.

Maar dat betekent ook veel handen wassen. De hele dag door eigenlijk. Ik had mijn verlovingsring om mijn kettinkje hangen, zodat ik me daar niet druk om hoefde te maken en ik zonder Fitbit,…ideaal. Plus ik hoefde dus ook geen oplaadsnoertjes mee te nemen, met het risico om het dan daar weer kwijt te raken ect. Geen zorgen!

Geen stapjes

Ik moet bekennen dat ik sinds ik mijn Fitbit heb, ik best gefocust ben op de ‘stapjes’. Een ideaal aantal stappen per dag is 10.000 stappen. Dat is een beetje het aantal om naar te streven per dag. Je kan op je Fitbit een persoonlijk doel instellen. Wanneer je dit doel haalt krijg je vuurwerk en begint je Fitbit te trillen aan je arm. Best grappig. Ik heb dit doel nu staan op 8.000 stappen per dag en ik vind het toch wel heel leuk om mijn stappen te halen. Tijdens de vakantie wilde ik ook hier even niet mee bezig zijn. Als ik de hele dag bij het zwembad wil zitten om een boek te lezen, dan moet ik hier geen schuldgevoel aan over houden. Dit was ook wel een reden om de Fitbit niet om te doen tijdens de vakantie.

Na de vakantie voelde de Fitbit best zwaar aan mijn pols toen ik hem omdeed. Gelukkig verdween het gevoel al snel en ben ik na een paar dagen al helemaal gewend. En vandaag al weer 8.300 stappen gezet. Jippie.

Toch zou ik het iedereen een stappenteller aanraden. Het is een stille herinnering om toch wat voor jezelf te doen elke dag. Een klein doel om je stappen te halen vind ik heel fijn.

Heb jij een stappenteller of wearable? Blij mee? Laat het me weten!

handtekening