Body after baby – motivaties en doelen

September is al weer voor de helft voorbij. Ik ben al weer een paar weken bezig met mijn ‘body after baby‘ project. Een project wat mij niet altijd makkelijk valt, maar wat ik wel heel belangrijk vind. En eentje waar ik me ook volledig voor wil inzetten. Niet alleen de komende tijd, maar ik wil het een vast onderdeel van mijn leven maken.

Motivatie – de ‘waarom’

Maar nu dit; niet onbelangrijk – waarom doe ik het? Wat hoop ik te bereiken. Wat ga ik bereiken. Wat is het ideaal plaatje in mijn hoofd en waarom zet ik daar op in? Laat ik eerst zeggen: ik doe het niet nu opeens alleen maar omdat ik mama ben geworden. Ik weet ook nog heel goed hoe heerlijk het voelde om zo fit te zijn. Zo fit dat je gewoon vliegend de Damloop kan lopen. Dat gevoel wil ik terug. Daarom doe ik het. Ik wil me weer lekker voelen in mijn vel. Ook maken we een record aantal foto’s sinds de geboorte van Benthe. En een beetje leuk op de foto staan is dan ook best wel wat waard. Ik moet niet afgeleid worden van het beeld van mijn prachtige dochter, omdat ik mezelf niet leuk vind op de foto.

Daarnaast vind ik het natuurlijk ook belangrijk dat Benthe mee krijgt dat bewegen en gezond eten heel normaal is. En wil ik nog heel lang genieten van onze mooie meid. En lekker gezond oud worden, doe je alleen als je lekker gezond bent.

Ik mag het doen – ik moet niets

Het belangrijkste waar ik me in het begin op wil focussen; is mindset. Ik heb al heel snel het idee dat ik verval in een ‘alles of niets’-mindset. Dus als het ontbijt al niet goed gaat, dan hoeft de rest van de dag ook niet meer. Bizar natuurlijk, als één band van je auto kapot gaat dan steek je de rest ook niet lek – toch? Waarom zit het dan wel zo met een dieet?

Dus werken aan mindset, het is geen diëten, het is een nieuw eetpatroon. Het is een gezond eetpatroon. Dat is wat ik wil, niet wat ik moet.

Doelen

Natuurlijk heb ik een getal in mijn hoofd wat ik graag op de weegschaal wil zien. Dat hebben we allemaal wel. Maar er zijn belangrijkere doelen. Ik wil een goed voorbeeld zijn voor mijn dochter, ik wil haar laten opgroeien met het besef dat sporten heerlijk is. En dat dagelijkse beweging belangrijk is en dat ze het graag doet.

Ik gun mezelf dat ik me sterk voel en dat ik gezond ben. Ik wil graag lekker veel energie hebben gedurende de dag en nog meer als ik thuis ben, zodat ik met Benthe kan spelen. Ik wil volgend jaar graag meedoen met de hardloopwedstrijd hier in de stad, dat ik dan de 5 mijl kan lopen. Ik wil weer enthousiast worden over lekker en gezond koken.

Genoeg doelen dus, gelukkig zonder deadline. Dus op mijn gemak en in mijn tijd. Geen haast, als het maar goed gaat. Maar ik ben wel heel erg benieuwd wat jullie doelen zijn? Laat het me hieronder weten of op social media.

foto van pexels

 

Volg mij ook op Instagram en Facebook