Netflix (and chill)

Tijdens de laatste weken van mijn verlof, maar ook tijdens de eerste weken met Benthe, zat ik best veel thuis. De laatste loodjes waren niet leuk en de eerste weken waren verplichte lichamelijke rust. En wat kan je dan heel goed doen in deze periode? Even compleet je hersens uitschakelen en lekker gebruik maken van je Netflix abonnement. Heerlijk! Gedachten uit en je lekker mee laten voeren in verhalen van anderen. En wat heb ik zoal gekeken?  Ik ga je vertellen over een paar van mijn favoriete en binge-worthy series.

Reign

Oh, jongens wat een heerlijk kostuum drama. Ik hou er zo van. Wij zijn twee jaar terug op vakantie in Frankrijk naar het kasteel Chenonceau geweest, het kasteel van de vrouwen. En hier kan je zien en leren over het leven van (o.a.) Catharina de Medici en Diana Poitiers. En sindsdien kan ik alleen maar wegdromen bij de romantische beelden van hun levens. Terwijl het volgens mij helemaal allemaal niet rozengeur en maneschijn was in die tijd. Maar Reign gaat hier ook op in. Deze serie vertelt een versie van het leven van Mary Stuart, koningin van Schotland (1542-1587). Je ziet hoe Mary met haar hofdames zich begeven aan het Franse hof terwijl ze in afwachting is van haar huwelijk met de Franse kroonprins; Francis (de zoon van Catharina de Medici). Het is vol drama en moord en complotten. Heerlijk om je in te verliezen en ik ben groot fan van de romance tussen Mary en Francis. Zwijmel, zwijmel.

Flash

The Flash! Een supersnelle superheld van de DC Comics. Ja ik hou wel van gekkigheid, dingen die niet kunnen, zoals superhelden en hun boeven. The Flash is ook wel Barry Allen, een hele gewone jongen die door een wetenschappelijk ongeluk superkrachten krijgt. Hij is opeens de snelste man ter aarde. Hij rent zich rot, zullen we maar zeggen. Deze serie kan je heerlijk achter elkaar door kijken. Niet teveel nadenken, geen dingen in twijfel trekken. Gewoon lekker verstand op nul en kieken. Heel vermakelijk, vooral de hele crew rondom de Flash, de sidekicks.

Supergirl

Ook weer in dezelfde categorie als The Flash. Alleen is Supergirl geen gewoon meisje, maar een meisje van een andere planeet. Supergirl, aka Kara, is het nichtje van Superman Clark Kent en heeft ook dezelfde krachten. Ze vliegt in een strak pak met een rode cape en beschermt de mensheid van voornamelijk andere aliens. Het blijft erg grappig hoe niemand Kara herkent als Supergirl, ook al doet ze niets om haar identiteit te beschermen. Behalve dan dat Kara een bril draagt en Supergirl haar haar altijd los heeft. Het blijft opvallend dat mensen zo blind zijn. Grappige serie, ook niets om over na te denken, gewoon genieten. En leuk dat er een vrouwelijke hoofdrol is.

Star Trek Discovery

Netflix heeft sinds vorig jaar ook het Star Trek genre nieuw leven ingeblazen. Ook dit valt onder het kopje ‘lekker gek’. Ik ben altijd al wel een trekkie geweest; je kan bij mij altijd wel aankomen met Star Wars of Star Trek. Ik kijk wel mee. Ik vind Jar Jar hilarisch en ben groot fan van de serie Star Trek Voyager. Geef mij maar The Borg en warpspeed. Deze nieuwe serie moest ik dan natuurlijk ook wel zien. Ik moest een aantal afleveringen inkomen, maar was daarna al snel om. Vooral Sonequa Martin-Green is een geweldige actrice.

Grace and Frankie

Foto van IMDB

Dit kwam voor mij toch uit een onverwachte hoek. De reclame kwam al een poosje langs op Netflix en uiteindelijk heb ik de trailer gezien en toen direct gestart met de serie. Wat ontzettend leuk! Ik vind dit één van de grappigste series op dit moment. Waar gaat het over? Grace en Frankie liggen elkaar niet zo, maar kennen elkaar al heel lang omdat hun mannen met elkaar werken. Dit veranderd als beide mannen de vrouwen vertellen dat ze verliefd op elkaar zijn en een scheiding willen zodat ze samen kunnen zijn. Het resulteert erin dat de vrouwen op elkaar zijn aangewezen.

De serie is zo grappig, de acteurs zijn zo goed en de onderwerpen die besproken worden zijn geweldig actueel. Ik had niets van de serie verwacht, maar het heeft me heel erg gegrepen. Het ene moment lig je in een deuk en het volgende moment is zo ontroerend dat je (als hoogzwangere vrouw) snikkend voor de tv zit. Super aanrader deze serie.

Designated Survivor

Wil je spanning? Complottheorieën? Amerikaanse politiek? Bingo! Na de serie West Wing (ook echt een aanrader) is dit toch wel één van de beste politieke series uit Amerika.

Tijdens de State of the Union wordt er altijd één politicus uitgekozen om achter te blijven op een geheime locatie. Zodat, als er wat gebeurt met de politieke leiders die bij elkaar verzameld zijn op dat moment, er altijd iemand is die de boel draaiende kan houden. Die persoon is in dit geval Tom Kirkman, minister van Volkshuisvesting. Deze politicus is de Desinated Survivor, hij is aangewezen door de President zelf om ’te overleven’. En dit keer is het nodig. Na een bom op The Capitol Building is Tom in één keer President. Hij moet het land op koers houden en erachter komen wie er achter de bom zit. Super spannend en ontzettend goed gedaan.

Zoo

Wat gebeurt er als dieren zich tegen de mensheid keren? Dat is eigenlijk het hele idee achter de serie Zoo. Wat gebeurt er als dieren besluiten dat mensen niet de dominante levensvorm op aarde zijn. Als ze zich gezamenlijk tegen de mensheid keren? Hebben we dan nog wel een kans? Het begint allemaal heel rustig, maar al snel escaleert het. Het is een hele spannende serie waarin je een klein groepje experts volgt die er proberen achter te komen waarom de dieren zich zo gedragen. Maar nog belangrijker, hoe voorkomen we dat de dieren de mensheid uitroeien?

The beginning of Life

Een documentaire van zes afleveringen over de ontwikkeling van kinderen. Hoe leren kinderen? Hoe leren ze het best? Wat kunnen wij van hun leren? Wat heeft vanaf het allereerste moment al de grootste invloed op een kind en het leervermogen van een kind? Hoe ontwikkelt het karakter van een kind zich? Hoe beïnvloed je omgeving je leergedrag en je gezondheid?

Als (toen nog aankomende) moeder vind ik dit natuurlijk een ontzettend interessant onderwerp. Hoe kan ik mijn kind de beste start meegeven? Hoe zorg ik ervoor dat zij alle kansen heeft? Ik raad deze serie aan voor alle (aanstaande) ouders.

Hebben jullie nog tips voor mij? Series die ik echt gezien moet hebben? Of juist series die erg leuk zijn om met vriendlief samen te kijken? Ik hoor het graag!