Vijf boekentips voor jonge ouders

Lezen is iets wat ik graag doe. Voordat ik moeder was las ik eigenlijk altijd alleen maar fictie, lekker boekje open en weg naar een andere wereld. Heerlijk. Vooral in de winter, lekker onder een kleedje en met een grote bak thee erbij. Maar sinds ik mama ben ben ik ook gek op de meer informatieve boeken. Als nieuwe moeder heb ik deze ook nodig. Benthe komt niet met een gebruiksaanwijzing, dus een beetje meer informatie over eten, slapen of sprongetjes. Dat komt mij goed uit. Dus hier een paar van mijn tips, welke boeken hebben mij geholpen en zou ik jou aanraden. Lees je mee?

Oei ik groei van Hetty van de Rijt en Frans X. Plooij

Hét boek voor jonge ouders. Volgens mij kent iedereen dit boek wel. Ik denk dat je echt wat aan het boek hebt, ook als je niet in sprongetjes ‘gelooft’. Het is gewoon heel erg leuk om te zien welke vaardigheden je kindje ontwikkeld. En ik geloof ook wel dat kindjes de meeste vaardigheden in dezelfde volgorde ontwikkelen. En soms, als je kindje anders reageert dan anders, als het hangerig en huilerig is. Dan is het gewoon heel erg fijn om tegen elkaar te kunnen zeggen: “komt wel goed, het is een sprongetje”.

Klik hier voor Oei ik groei bij bol.com.

Slaap! van Susanne Willekes

Susanne is de eerste Nederlandse gecertificeerde kinderslaapcoach. Dat en de titel ‘Slaap! Hoe je baby van 0-12 maanden doorslaapt’  is reden genoeg om dit boek te lezen. Ik moet zeggen dat ik een tijdje gelezen heb en gedacht heb ‘wanneer kom je nou met praktische tips?’. Maar uiteindelijk heb ik er hele praktische tip uit gehaald. Bijvoorbeeld het feit dat kleintjes in het begin gewoon maar maximaal 2 uur wakker kunnen zijn. En de voorbeeldschema’s zijn ook echt een uitkomst! Het belangrijkste is misschien wel; je bent geen slechte ouder als je kindje niet doorslaapt. Dat heeft niets met jou te maken of met de opvoeding.

Je weet het wel, maar soms moet je het even horen, vooral in het begin.

Klik hier voor Slaap! bij bol.com.

Eten voor de Kleintjes van Stefan Kleintjes

Benthe is bijna zes maanden, tijd om me te verdiepen in de wereld van bijvoeden. Gaan we voor prakjes of voor Rapley (voeding in vaste vorm)? Om me verder hierin te verdiepen heb ik o.a. ‘Eten voor de kleintjes’ gelezen. Eten aanbieden zonder prakken en pureren, gewoon (bijvoorbeeld) een bloemkoolroosje of worteltje uit het vuistje. Het boek heeft een aanbiedingsschema (niet al het eten is geschikt voor elke leeftijd) en gaat ook in op het vertrouwen dat je als ouder in je kindje moet hebben. Een kindje kan zich verslikken in een stukje voedsel, maar het boek heeft het voornamelijk in vertrouwen in je kindje en zijn/haar kokhalsreflex. Ik vond het een heel fijn boek en wij gaan zeker ook deze methode toepassen.

Eten voor de Kleintjes bij borstvoeding.com.

Opperdepop, een uitgave van Albert Heijn

Van een lieve vriendin heb ik het boek Opperdepop gekregen tijdens mijn babyshower. Echt super fijn. Ik heb nog niet alles gelezen, maar het is een heerlijke naslagwerk voor alle hapjes en prakjes. Maar ook tips en inspiratie voor om hapjes te maken.

Klik hier voor Opperdepop bij Albert Heijn.

Een invulboek voor het eerste jaar van je kindje

Het eerste jaar gaat zo snel voorbij. Echt de clichés zijn waar! Dus ik zou zeggen, hou een boek bij. De ene kiest een invulboek van de Action en de ander kiest een boek van Woezel en Pip of van Pauline Oud. Het maakt niet uit. De vragen zijn altijd ongeveer hetzelfde. Maar je weet na een poosje niet meer wanneer je kindje voor het eerst in zijn/haar eigen bedje geslapen heeft en hoe trots je was (ook op jezelf). Wanneer je kindje voor het eerst echt rolde, ging zitten, voor het eerst lachte je een kus gaf. Dus lekker schrijven en onthouden.

Heeft iemand nog een boekentip voor mij? Welk boek had jij wat aan. Vertel het me vooral!

Volg mij ook op Instagram en Facebook

 

 

 

Deze post bevat een affiliated link.