I said yes to the dress en tips voor jouw zoektocht

Trouwjurken passen. Iets wat ik een poosje op afstand hield. Je hebt al kunnen lezen in mijn posts over ‘body after baby‘, dat ik nog best heb moeten wennen aan mijn lichaam post zwangerschap. De bijbehorende bekkenklachten en gezeur zorgt ervoor dat ik me er niet zo mee bezig wilde houden. Maar ja, stiekem hoort het passen van een trouwjurk natuurlijk ook heel leuk te zijn!

Op pad voor het ‘witte goud’

Met mams, schoonmams, mijn zus en beste vriendin gingen we dan. Ik had een afspraak gemaakt en we gingen op pad. En ik zeg het je eerlijk. De eerste keer zo’n jurk aan is heel gek. Het zit heel anders dan iets anders en het staat ook heel vreemd. Ik vond het echt ‘een jurk’ en ik zat er dan toevallig in. Maar ‘ik’ kwam niet dat pashokje uit, de nadruk lag op de jurk.

Die eerste afspraak heb ik vijf jurken gepast. Bij eentje had ik best een goed gevoel, maar niet ‘het’ gevoel. Ondanks dat je niet echt weet welk gevoel dat is. Ik heb die jurk in optie laten hangen en we zijn met z’n alle gaan lunchen.

Prinses in Apeldoorn

Uiteindelijk heb ik een telefoontje gepleegd naar de bruidszaak waar mijn beste vriendin ook geslaagd is voor haar jurk. We hebben hier toen een leuke tijd gehad en na wat vragen gesteld te hebben, heb ik hier een afspraak gemaakt. Dit was een hele andere afspraak. De ‘styliste’ (zullen we maar even zeggen) begon met veel vragen te stellen. Daarna kwam ze met drie jurken aan waarvan ik er twee gepast heb. Bij beide jurken vroeg ze vooral wat ik er wel en niet mooi aan vond. Toen ging ze even naar achter en kwam terug met een andere jurk. Dit was een schot in de roos en dit was ook uiteindelijk dé jurk. Ze had zo goed geluisterd en opgelet dat ze na twee jurken al precies de jurk voor me gevonden had. Ik vond het echt heel knap!

Nu zie ik de jurk maanden lang niet

Dé jurk heb ik dus gevonden, ik heb hem aanbetaald en laten bestellen. We hebben foto’s gemaakt en ik heb les gekregen hoe ik een trap op en af loop. En nu moet ik wachten. Ongeveer acht weken voor de bruiloft bel ik de winkel en maken we een afspraak, dan kom ik passen en gaan ze hem helemaal op maat maken. De week voor de bruiloft haal ik dan de jurk op. Spannend hoor, ik hoop dat ik over een paar weken/maanden nog zo verliefd ben op ’the dress’. Gelukkig kan ik in de tussen tijd nog shoppen voor de lingerie en vooral ook de schoenen! Leuk!

Mijn tips voor jou?

  • Gebruik Pinterest van te voren. Hierop kan je allerlei soorten jurken vinden. Pin wat je mooi vind. Er zijn namelijk zo ontzettend veel keuzes, help jezelf en de styliste in de winkel door een beetje jezelf voor te bereiden.
  • Bel de bruidszaak en stel vragen. Vraag of ze jurken van jouw merk/ontwerper hebben. Vraag hoe lang de afspraak duurt en of je nog wat moet meenemen naar de afspraak. Vraag of ze een beetje keuze hebben in maten, ook met het passen is het fijn als je iets kan zien wat je wel een beetje past.
  • Je hebt op Pinterest al gekeken wat je een beetje mooi vind. Hou wel een ‘open mind’ tijdens de afspraak en wees bereid om ook eens iets te passen waarvan je misschien niet direct denkt dat het wat voor jou is. Je styliste ziet heel veel bruiden en weet je misschien nog wel heel aangenaam te verrassen.
  • Neem niet te veel mensen mee. Ik had mijn moeder, schoonmoeder, zus en beste vriendin mee. De mensen die dus echt dicht bij me staan. Die me steunen, maar die ook durven te zeggen wat ze denken. En die mij goed genoeg kennen om mijn gezicht te lezen. Heel erg waardevol.

Heb jij nog tips voor andere die jurken gaan shoppen? Of misschien voor mij? Laat het me weten! En wat vond jij van jurk shoppen? Leuk of een moet’je?