Ik ga Teunisbloemolie gebruiken

Wat kunnen we toch allemaal ‘gekke’ dingen doen om een zwangerschap te bevorderen. Ik ben ook zo iemand die van alles gaat proberen wat kan helpen.

We liggen met de benen omhoog na het klussen 😉 We drinken granaatappelsap voor de bevordering van de innesteling 😉 En nu heb ik Teunisbloemolie besteld.

Waarom Teunisbloemolie?

Ik heb een lange cyclus en het duurt binnen een cyclus heel lang voordat mijn eisprong plaatsvind. De eerste cyclus dat ik het bijhield duurde het 20 dagen, toen 30 dagen en mijn vorige cyclus zelfs 35 dagen. Plus dan de twee weken erbij op het wachtbankje, zorgt voor veel wachttijd tussen cyclussen. En hoe langer je cyclussen, des te minder kansen op zwangerschap per jaar. Teunisbloemolie zou hierin uitkomt kunnen bieden. Sommige vrouwen hebben succes gehad door eerder in hun cyclus hun eisprong te hebben door het slikken van deze olie.

Teunisbloemolie

Teunisbloemolie bevat gammalinoleenzuur (GLA) en linolzuur (onverzadigd omega 6 vetzuur), hierdoor zouden sterke hormoonschommelingen minder worden. Daarnaast zou het nog meer werkingen hebben:

  • Zuiverende werking op ontstoken huid,
  • Vermindering van vochtophopingen,
  • Reinigt de nieren,
  • Bloedzuiverend.

Teunisbloemolie mag trouwens niet genomen worden tijdens een zwangerschap. Het is dan ook het best om de capsules te slikken tot je eisprong. Daarna ermee ophouden.

Ondanks dat ik nog niet ongesteld geworden ben en ik nog steeds vrolijk op het wachtbankje zit, heb ik de capsules toch maar vast besteld. Op deze manier kan ik beginnen met de capsules zodra ik ongesteld wordt.

Natuuuulijk hoop ik dat het niet nodig is, maar het is maar het beste om uit te gaan van het feit dat we gewoon een ronde verder gaan zo meteen.

P.S. Het wachtbankje gaat goed trouwens. Ik heb nog nergens last van, merk nog niets aan mijn lichaam. Ik zit nu op 10 dagen na mijn eisprong dus verwacht over vier dagen (zondag of maandagochtend) mijn ongesteldheid. Ik weet nog niet of ik mijn ongesteldheid kan afwachten of dat ik toch een testje waag binnenkort….

Hebben jullie ervaring met teunisbloemolie?

Liefs Linda