Mijn eerste maand met Teunisbloemolie

Begin april zei ik het al; ik ga Teunisbloemolie eens proberen. Reden? Mijn cyclussen deden heel vreemd. Ik was altijd al onregelmatig ongesteld, maar mijn cyclussen werden steeds langer. Achtereenvolgend waren ze:

  • 37 dagen
  • 44 dagen
  • 50 dagen

Ik dacht toen dat ik even moest ‘ingrijpen’, het leverde me zo ontzettend veel frustratie op als de ovulatie pas na 30 (of 35!) dagen kwam. Het is dan zo ontzettend lang wachten en ik krijg dan heel veel last van #ovulatiestress. Dat wil ik natuurlijk graag vermijden.

Teunisbloemolie

Op de verschillende zwangerschapsfora al ik al vaker wat gelezen over Teunisbloemolie en Tarwekiemolie.

Teunisbloemolie moet je hormonen een beetje balanceren en kan er voor zorgen dat de ovulatie eerder op gang komt. Precies wat ik zocht. Daarnaast lees je dan de tegengestelde berichten van vrouwen voor wie het juist zorgde voor langere cyclussen. Het belangrijkste in die berichten was dat in die gevallen vrouwen de Teunisbloemolie de hele maand doorslikten. Ook na de eisprong. En dat moet je dus niet doen.

10 dagen eerder!

Ik heb het gemerkt hoor!! Waar mijn eisprong vorige ronde op dag 35 kwam, was het nu op dag 25 raak!! Spannend! Ik had ook al heel ‘vroeg’ voor mijn doen last van vruchtbaar slijm. En toen ik de ovulatietesten deed was het al snel raak! Super fijn! Ik heb gewoon tien dagen gewonnen!

Zodra ik een positieve ovulatietest in handen had ben ik ook gestopt. Volgens mij was dat op woensdag en is uiteindelijk mijn eitje op donderdag of vrijdag gesprongen. Op vrijdag was mijn temperatuur al hoog genoeg dat ik het prettig vond om de Tarwekiemolie te gaan slikken. Hier zal ik binnenkort ook een blogje over schrijven.

Ik ben dus super blij. Als we naar een volgende ronde moeten (hoop ik niet!) dan gebruik ik het weer. Hier ben ik echt heel blij mee.

Ik heb trouwens Teunisbloemolie van Holland & Barrett 1500 mg (twee keer per dag pilletje).

(niet gesponsord!)

Hebben jullie hier ook ervaring mee? Zou je er ook over nadenken om zoiets te gebruiken?

 

Liefs Linda