Ik wordt een smart-girl!

Een belangrijk aspect wat we natuurlijk niet kunnen vergeten in de reis naar de zwangerschap toe (en ook tijdens de zwangerschap): is je eigen gezondheid. Ik heb wel eens ergens gelezen (volgens mij in het boek ‘Zwanger Worden’) dat je eitje er zes maanden over doet om helemaal ‘rijp’ te worden. Of met andere woorden: alles wat je een half jaar geleden at en dronk, heeft invloed op je eitje wat deze maand springt! En dat niet alleen voor jou, maar voor je man, kerel, vriendje 😉 heeft het drie maanden de tijd nodig. Zijn huidige sperma is dus beïnvloed door alles wat hij deed drie maanden terug!

Time-travel

Ik vond het nog al een realisatie. Ik was echt verrast hierdoor. Ik snap wel dat alles in je lichaam samenwerkt, ze zeggen ook wel eens dat je om de zeven jaar eigenlijk helemaal vernieuwd, dan zijn alle cellen in je lijf weer een keer vervangen. Maar toch vond ik dit wel verrassend. En het kan dus een heel groot voordeel zijn als je je dit (op tijd) beseft.

Ik moet er eerlijk bij vertellen dat de wetenschap er niet direct er voor gezorgd heeft dat ik mijn hele levensstijl direct heb omgegooid, maar het heeft me wel aan het denken gezet.

Back on track

Ik was “vroegah” namelijk best sportief. Ik heb een paar 1/8ste triatlons gedaan (de vrouwentriathlon, echt een aanrader), de dam-tot-damloop gelopen en trainde vrij regelmatig in de sportschool. Toen kwam mijn nieuwe vriend in mijn leven en dat was toch een omschakeling. We gingen veel weekendjes weg en avondjes uit; samen lekker uit eten, bioscoopjes vol met popcorn en cola en lekker lang uitslapen in het weekend en veel in bed liggen. Erg lekker allemaal, maar poeh wat ging mijn conditie snel achteruit. Toen kreeg ik een nieuwe baan en zat ik opeens elke dag ruim twee uur in de auto. Ik kwam maanden lang pas na 7 uur ’s avonds thuis en zin in koken was er dan niet echt meer…

Ja zie je ‘m aankomen?

Het ging inderdaad een beetje van kwaad tot erger. Met het gevolg…kilo’s erbij. Ja,… Ik ben zeker tien kilo in drie jaar aangekomen. OEPS! Dat is toch echt wel schrikken. En het feit dat dit extra gewicht er nu dus ook kan bijdragen dat we misschien niet makkelijk zwanger raken. Dat doet natuurlijk nog eens drie dubbel pijn.

Knop om

Tijd om dus echt eens aan het werk te gaan. Letterlijk en figuurlijk. Vriendlief en ik hebben de Sonja Bakker boeken uit de kast getrokken en gisteren eens even zeer verantwoord boodschappen gedaan. Waarom gaan we #sonjabakkeren? Puur omdat we deze boeken in de kast hadden liggen. Het is dus vooral erg low-budget. Duizenden mensen hebben wat aan haar methode gehad, dus waarom zouden wij het niet eens proberen. Daarnaast is het ook lekker makkelijk – ik hoef niet meer na te denken over wat ik eet, gewoon lezen en gaan.

Fit-girl?

Wil ik dan nu opeens mijn blog omgooien en ga ik naar de categorie fit-girl-blogger toe? Nee. Nee hoor. Dat heb ik niet in me. Ik wil geen vooruitgangsfoto’s gaan plaatsen, ik ga niet opeens die-hard aan de gewichten hangen. Noem me dan liever een ‘smart-girl’. 😉 Ik ga wat wijzigingen doorvoeren zodat ik meer grip krijg op mijn eetgedrag en mijn gewicht. Dus gezond eten, lekker fietsen naar het werk en weer eens wat uurtjes doorbrengen op de crosstrainer die nog steeds op zolder staat.

Trouwens….

Ik heb misschien best wel wat overgewicht (er mag echt wel 15 kg af in totaal). Maar dat betekend niet dat ik ongezond ben! Ik heb in maart dit jaar nog een health-check gedaan, hier werden mijn bloeddruk, suiker, cholesterol en hartritme gecheckt en alles was super goed!

Zo zie je maar… gewicht zegt ook niet alles.

Aanmoedigen mag natuurlijk altijd! 😉 Steun is altijd fijn in deze processen – laat een berichtje achter hieronder?!

 

Liefs Linda