Boekentip! – Zwanger Worden

Vandaag een boekentip! Wij zouden vorig jaar tijdens onze vakantie gesprekken voeren over wanneer en hoe we zouden omgaan met onze kinderwens. Vlak voor de zomer ga ik altijd weer op boekenjacht en nu vond ik dit boek. Ik vond dit boek bij de kringloopwinkel voor maar € 3,-! Voor zo’n super prijs kon ik dit boek niet laten liggen.

Titel

Boek is ‘Zwanger worden; Handboek voor kinderwensers en twijfelaars’ geschreven door Mariël Croon.

Inhoud

Indeling van het boek:

  1. Hoe het zo gekomen is – de keuze
  2. De goede voorbereiding is het halve werk
  3. Als het maar gezond is
  4. Infecties
  5. Zwanger worden
  6. Als het niet vanzelf gaat
  7. Oorzaken van vruchtbaarheidsproblemen
  8. Vruchtbaarheidsbehandelingen
  9. Als er een derde partij in het spel is
  10. Als zwanger worden niet lukt

Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik de hoofdstukken 6 t/m 10 niet echt aandacht gelezen heb. Ik heb er even door heen gebladerd, maar ik wilde het niet lezen. Ik heb heel lang gedacht dat het ons niet (gemakkelijk) gegund zou zijn. Dus ik wilde het niet lezen om mezelf niet meer gek te maken.

Conclusie

Ik vond het een heerlijk makkelijk boek om te lezen. Je loopt er zo doorheen. Het is wel ontzettend uitgebreid. Maar het is daardoor ook heel erg volledig en compleet.

Om een eerste glimps te krijgen in de wereld en de biologie van het zwanger worden was dit een zeer prettig boek om te lezen. We hebben het natuurlijk wel allemaal een keer op school geleerd, alleen het is bij mij i.i.g. niet echt blijven plakken. En het is best indrukwekkend als je leest wat er allemaal bij komt kijken.

Daarnaast staan er ook prachtige microscopische foto’s in van de bevruchting.

Op bol.com is het boek te koop voor € 27,50. Ik weet niet of ik dat er aan zou uitgeven. Maar ik zou het zeker eens lenen bij de bieb of kijken of je het ook bij de kringloop kan vinden!

 

Liefs Linda