Cadeautips voor een baby

Oh jongens we gaan de goede kant op. Dan bedoel ik dat we die snikhete zomer nu echt achter ons gaan laten. We kunnen heerlijk nog wel genieten van zo’n lekker rustig en lief herst-zonnetje. Die je gezicht wel verwarmd, maar waar je niet van gaan zweten. We kunnen weer lekkere dikke vesten en truien aan. Jassen en sjaals. Mutsen en heerlijke gevoerde laarzen aan. Ik hou van de herfst. Ik hou van de kleuren, de blaadjes die nog net aan de bomen hangen. Ik hou ook van de rust die het met zich meebrengt. De kopjes thee en de tijd weer voor boeken. En natuurlijk betekend de herfst ook dat we weer richting de feestdagen gaan! Sinterklaas en de Kerstman komen weer langs. De plannen voor Oud & Nieuw zijn er al en daarna is ons meisje jarig! Ik heb overal zo’n zin in.

Dit jaar dus voor het eerst de feestdagen met ons meisje en daarna haar verjaardag. Nou vind ik de feestdagen leuk omdat iedereen weer bij elkaar is, omdat we gezellig met z’n alle koken en spelletjes spelen en kletsen. Maar ik geef ook toe dat ik het erg leuk vind om in de folders te neuzen en te kijken welke leuke dingen ze allemaal aanbieden voor ons meisje. Wat vind ik nou goed speelgoed? Welke eisen stel ik er aan? Wat vind ik tips voor onder de 1 jaar en welk speelgoed denk ik voor haar te komen/vragen voor de feestdagen. Lees je mee?

Welk speelgoed

Ik snap dat sommige ouders helemaal gek zijn op hout speelgoed. Het ziet er natuurlijk ook gewoon een stukje mooier uit dan al dat schreeuwerige speelgoed. Maar toch, is het voor mij geen eis. Ik hou echt niet van die baby-poppen die urenlang doorgaan met huilen en zeuren en jengelen. Maar speelgoed mag best ‘interactief’ zijn. Lekker kleuren benoemen, tellen of woordjes leren. Ik vind het allemaal mooi. Schreeuwerige kleuren? Maakt me niet zoveel uit. Misschien wordt dat nog anders als het echt overal is, maar op dit moment ligt het in de box of in een speelgoedbak die ik uit de kast haal en aan het eind van de dag er weer in zet. Maar goed, wat vind ik nou leuk? Ik ga het vertellen

Cadeau’s voor een baby

cadeautjes voor baby

Vtech Knuffelpuppy

Ons meisje speelde van 3 tot 6 maanden (daarna wat minder) het meest met de knuffel puppy van Vtech (roze puppy midden onder). Dit is een interactief knuffeltje met liedjes. Vooral de knoppen 1, 2 en 3 doen z’n werk. Ook na al die maanden vind ik de liedjes nog niet irritant, dat is ook belangrijk natuurlijk.

Toren doet boem

Wij hebben de toren van Ikea. Deze kan je makkelijk stapelen en oh wat is het leuk om deze om te gooien. Mama of papa bouwt de toren op, Benthe kruipt (tijgert) er zo snel mogelijk heen en gooit hem om. En vervolgens bouwen wij de toren weer ergens anders op, kan zij er weer heen en dan boem.

Kruip beertje van Vtech

Dit is een beertje die ik graag wilde. Ik vind hem zo grappig. Gelukkig Benthe ook! Dit beertje kruipt namelijk over de grond. In het begin vond ik hem heel snel gaan, maar Benthe leert snel en gaat er ook als een speer weer achteraan.

Houten blokken

Houten blokken zijn heerlijk om mee te gooien, mee op de grond te meppen of om op te kauwen. Je kan er dus alle kanten mee op. Ook bouwen papa en mama graag hiermee een toren en Benthe gooit hem graag om. Veel lol.

Voorleesboekje met dierengeluiden

Het boekje op de foto hierboven komt van de Kruidvat af en was volgens mij iets van 3 euro. En het is favoriet. Sowieso zijn boekjes leuk, vooral als er luikjes open kunnen of als er geluid uit komt. In dit leuke boekje staan allerlei dieren, leeuwen die brullen, kikkers die kwaken en olifanten die tetteren. Genieten dit.

Activiteitengym

Veel plezier hebben we gehad met de activiteitengym. Eerst lag ze op de mat en keek ze alleen naar boven, daarna reikte ze er al naar. Al snel wilde ze rollen, of kwam ze zo ver dat ze er echt bij kwam. Super leuk om te zien. De laatste keer dat ze hier mee speelde kon ze al zitten. Kon ze ook lekker spelen. Maar toen ze zich probeerde op te trekken tot staan aan de activiteitengym was het niet heel veilig meer. Ze heeft hier toch van 2 tot 7 maanden echt mee gespeeld.

Badspeeltjes

Nu ons moppie sinds een paar maanden het heerlijk vind om te spelen in bad en dan vooral met de handen op/in het water te slaan, vind ze het ook leuk om met speeltjes op het water te meppen. Hier hebben we er ook nog niet veel van; dus die staan mooi op haar lijstje voor Sinterklaas.

Cadeau’s voor een (bijna) éénjarige

cadeautjes baby

Ons meisje wordt in januari al één jaar oud! Oeh jongens, ik ben blij dat ik nog een paar maanden heb om daar aan te wennen. Gelukkig maar, ik vind het zo’n raar idee. Dan is ons baby’tje echt geen baby meer. Ik ben er nog niet klaar voor. Maar wat ze allemaal al kan en doet, ik vind het heel bijzonder. En het wordt alleen maar meer. Tijd dus ook voor wat speelgoed om haar vaardigheden mee te ontwikkelen.

Loopkar

Wij hebben deze loopkar hierboven, van Woezel en Pip. Maar een hele andere populaire is natuurlijk die van Vtech. Het leuke is dat ze graag voor de kar zit om met de speeltjes te spelen, ze draait aan de tandwieltjes te draaien of het deurtje open dicht te gooien. Maar ze staat er soms ook achter, zichzelf optrekken en dan heel trots erachter staan.

Ballenbad

Dit lijkt me serieus echt zo leuk! Wie wil er nou niet een ballenbak in de woonkamer hebben?! Natuurlijk zal er ook elke keer weer veel op te ruimen zijn, haha. Gooien met ballen is dan natuurlijk ook super leuk. Maar dit idee is echt te gaaf.

Loopfiets

Als een kindje 1 jaar wordt dan is kan je ze ook een loopfietsje geven. Met voorkeur dan wel eentje met vier wielen. Volgens mij is dat meer omdat ze dan nog niet zoveel balans nodig hebben. Het lijkt me ook leuk om haar de kamer door te zien crossen op een loopfietsje. Een loopfietsje kan ook helpen met leren lopen. Wij hebben dus al een exemplaar van Woezel en Pip klaarliggen voor haar eerste verjaardag.

Zoef Zoef dieren

Benthe is gek op de Zoef Zoef diertjes. Ze speelt ze hier mee bij gastouder. En zeg nou zelf, ze zijn toch ook echt schattig. Er zijn er zelf diertjes bij voor in bad! Zo schattig, die namen ook: Eddy Ezel, Sanne Schaap, Anne Aap, Hendrik Haan. Haha te lief. Leuke liedjes om mee te zingen, lichtjes die aan en uit gaan en ze zijn bijna onverwoestbaar. Ze kunnen dus de hele kamer door gegooid worden.

Schommel van Done by Deer

Oh hier hebben we echt niet een geschikt huis voor, maar ik vind dit toch zo’n gaaf ding. Het lijkt me zo leuk om zo’n schommel in het huis te hebben hangen en dat ze daar dan lekker mee kan spelen. Of hoe ideaal als je deze op zolder hebt hangen; kan zij schommelen, kan ik de was doen. Ik zie het al helemaal voor me. Haha. Maar we zullen gewoon nog maar lekker naar buiten gaan om te schommelen.

 

Hebben jullie nog aanvullingen op deze lijst? Wat mag nou niet ontbreken voor mijn moppie op haar eerste verjaardag? Laat het me weten!

 

Volg mij ook op Instagram en Facebook