Essentiële oliën in ons gezin

Mijn schoonmoeder kwam opeens aan met een klein rond donker glazen roller: “Hier, kan Benthe lekker van slapen”. Het bleek olijfolie te zijn met daarin essentiële oliën; een druppel Lavendel en een druppel Frankincense. “Rol lekker onder de voetjes”.

Zo kwamen wij voor het eerst in aanraking met essentiële oliën.

En hoewel Benthe over het algemeen een goede slaper is, hebben we ook periodes gehad waarin dat absoluut niet het geval was. Vooral het inslapen was toen best ‘een dingetje’. We zagen gelukkig met deze roller, en het consequent gebruiken hiervan(!), al heel snel een verbetering.

Benthe en haar roller
Benthe en haar slaap roller

Een diffuser in huis

Al snel zag ik het steeds meer in mijn omgeving. Vriendinnen die een ‘diffuser’ of vernevelaar in huis hadden gehaald en wat essentiële oliën. En niet eens alleen om de lekkere luchtjes in huis te halen, maar ook echt om hun gezondheid te ondersteunen. Ik kwam als maar meer verhalen tegen van vriendinnen die niet alleen goed slapen, maar die ook minder last hebben van hormoon schommelingen, pijntjes hier en daar, die kalmer waren en zich emotioneel beter voelde.

Al snel kwam er ook een diffuser bij ons in huis plus een paar oliën. Volgens mij had ik een flesje Lavendel en Pepermunt, en wat samengestelde oliën die allemaal rust en ontspanning moeten bevorderen.

De diffuser was hartstikke gezellig in huis en de luchtjes waren heel lekker, maar ik miste de ervaringen die ik hoorde van anderen. Het waren lekkere luchtjes, maar ik voelde me niet energieker, gezonder of emotioneel rustiger.

Echte oliën

Ik begon me meer in te lezen over de olie markt, hoe het ongereguleerd is, hoe bedrijven geld verdienen door flesjes te vullen met 5% echte essentiële olie en 95% chemisch en neppe olie. Hoe meer ik las en leerde, hoe meer ik begreep dat een flesje van 7 euro niet de resultaten kon geven die ik wilde.

Een vriendinnetje van mij was eerst ook super sceptisch over oliën. Vond het grote onzin en wat een onzinnige ’trend’. Maar omdat haar dochter sinds de geboorte nog geen nacht had doorgeslapen, en ze nu bijna 1,5 jaar was. Wilde ze het wel proberen. En wat denk je, 1 nacht met een diffuser op de kamer en ze slaapt door. Toeval natuurlijk, totdat het ook gebeurde op nacht 2 en 3.

Na de geboorte van Thijn was ik om. Ik wilde iets wat me kon ondersteunen, ook al snapte ik niet hoe het werkte. Die vriendin had me super lief al een roller opgestuurd met wat Lavendel en Stress Away erin en die had ik in een week op 2 volledig opgerold. Maar ik had ook wel wat nodig in die tijd….

Dus na een poosje oliën van een webshop gekocht te hebben, maar zonder echt resultaat te zien. Behalve dat het wel lekker rook. Besloot ik de sprong te wagen. Ik kocht de Starter Bundel van Young Living.

Live. Changed.

Sindsdien zijn de oliën niet meer weg te denken uit ons leven. Gelukkig maar! Door mijn hoofdpijnroller hoef ik tegenwoordig amper meer aspirines te nemen. De diffuser heeft alle kaarsen en geurstokken vervangen, gelukkig! Emotioneel voel ik me rustiger en meer relaxed. Onze weerstand ondersteunen we met onze Thieves roller. Slaap ondersteunen we met Lavender en Stress Away. Mijn nacht- en dagcrème is vervangen door mijn zelf gemaakte glow serum. Ik heb zelfs laatst (als een echte oermoeder – tenminste zo voelde ik me) zelf billencrème gemaakt.

Ik vind het echt een geweldige aanvulling in ons huis en wil niet meer zonder. Ben jij al bekent met essentiële oliën?

Wil je meer weten over Young Living? Kijk eens op https://www.myyl.com/easyfunlowtoxmama

handtekening