Onze favoriete baby producten

Onze Benthe is nu negen weken oud en langzaamaan (heel langzaam) voel ik me steeds meer ‘mama’ en komt (nog langzamer) het zelfvertrouwen als moeder. Ik ken mijn meisje nu een paar weken en ik begin door te krijgen wat ze wil en waar ze behoefte aan heeft. Om me te helpen haar te geven wat ze nodig heeft, heb ik een paar favoriete producten. Compleet non-spon, alles is zelf gekocht en deze items vinden wij gewoon echt heel erg fijn.

Puckababy Piep

Wat een geweldig product! Benthe heeft heel erg de neiging om erg met haar armen te zwaaien, onbewust natuurlijk. Maar het is al vaker gebeurt dat ze zichzelf wakker ‘zwaait’. Tijdens de kraamweek hebben we ook geleerd hoe we haar kunnen inbakeren met een hydrofiel luier, alleen kan ons moppie heel erg draaien en ‘kronkelen’  in bed. Ze kan zichzelf ook loskronkelen uit de hydrofiel en dan ligt die doek dus los in haar bedje. Iets wat ik best een eng idee vind. Overdag gebruik ik nog steeds de hydrofiel als ze slaapt in de box of de kinderwagen, maar dan ben ik er bij. In haar bedje heeft ze altijd de Puckababy aan. Ze kan zichzelf nog wel bewegen, ze heeft die vrijheid, maar ze kan zichzelf niet wakker ‘zwaaien’. Ideaal. Ik heb de opvolger van de Piep (deze is namelijk geschikt tot 3 maanden), de Mini (3 tot 6 maanden), ook al gekocht.

puckababy piep

Tula Free to Grow

We kregen de Tula Free to Grow als cadeau van het werk van mijn vriend. Echt een super geweldig en zeer welkom cadeau wat hoog op ons verlanglijstje stond. We hebben hiervoor gekozen, omdat de Tula ergonomisch is en omdat de FTG echt goede recensies kreeg. Je kan deze draagzak namelijk al gebruiken vanaf maatje 56. En wat een uitkomst! Benthe wilde de eerste zeven/acht weken nergens anders slapen dan in de armen van papa en mama, met uitzondering gelukkig de nachten waarin ze wel goed in haar eigen bedje slaapt. Met de FTG had ik opeens mijn handen weer vrij en mijn bewegingsvrijheid terug. Ik kon weer eens achter de laptop zitten of koken! Geweldig! Inmiddels hebben we de FTG ook meegenomen naar de markt, een uitkomst! Geen gehannes met een kinderwagen door een drukke markt, maar gewoon gezellig je kindje dicht bij je. Ze vond het heerlijk en haar papa die haar droeg ook.

Speelmat Tiny Love

We hebben niet de mat van de afbeelding, maar soortgelijk. En wat vindt Benthe dit ding leuk! Echt geweldig om te zien. Ik merk de laatste twee weken dat het niet meer voldoende is om de hele dag alleen maar bij papa of mama te zitten. Een hele verandering in vergelijking met de weken daarvoor. Soms wil ze lekker op haar rug liggen en kijken naar de dingen om haar heen. Soms is de box genoeg, maar de speelmat vind ze leuker. Er hangen allemaal kleurrijke beestjes aan om naar te kijken en ze probeert er ook echt al naar te slaan. Ik kan niet wachten totdat ze de beestjes echt gaat vast pakken. Het lijkt me zo schattig.

speelmat tiny love

Mutsy Evo

Tijdens de zwangerschap hebben we ons uitgebreid ingelezen en laten voorlichten over de verschillende soorten kinderwagens. Er zijn er tenslotte zo veel om uit te kiezen! We kwamen al snel uit op het merk Mutsy. Ik vind dit echt mooie wagens, strak design, mooie kleuren, grote bakken en ik vind het echt super dat je de ‘stang’ volledig naar beneden kan klappen. Dat lijkt me bij de vervolg stoel ook echt heel handig, kan je makkelijk bij je kindje. Onze Mutsy hebben we via Marktplaats gevonden. Budgettechnisch was dit voor ons gewoon de beste keuze, gelukkig heb je een paar maanden de tijd om het internet af te zoeken. Uiteindelijk hebben we een prachtige wagen gevonden die we voor een leuk prijsje hebben kunnen overnemen. Alles goed schoonmaken en hij is helemaal fris en fruitig. De wagen gebruiken we elke dag en ik ben er erg blij mee.

mutys evo

Jollein wikkeldoek

Tijdens de zwangerschap heb ik geprobeerd me niet te erg te laten verleiden door alle prachtige (en dure) merken die er zijn. Want, poeh jongens, wat kan je leeglopen op de baby uitzet. Ik heb maar een paar items, waar ik echt gek van was, heb ik wat duurder gekocht. Waaronder een prachtige roze wikkeldoek van Jollein. Het is een prachtige doek met een gebreide look, die perfect past bij (en rondom) onze roze wolk. We hebben de doek ook gebruikt tijdens de newborn fotoshoot. De eerste weken heeft de doek ons meisje heerlijk warm gehouden (nog steeds wel hoor) en nu is het nog een perfecte ondergrond voor als we foto’s maken.

 

Dat waren ze. Mijn favorieten tot nu toe en onze veel gebruikte producten. Welke producten vond jij een echte must voor je kleintje? Heb je nog tips voor ander items die ik zeker nog moet gebruiken? Ik hoor graag jullie tips.