Cake Smash DIY

Benthe is op 16 januari 2019 al weer 1 jaar oud geworden. En bij de voorbereidingen op een eerste verjaardag hoort natuurlijk ook een cake smash!

Een wat? Cake Smash!

Een cake smash is iets wat is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Het is eigenlijk heel simpel. Je zet je baby neer in een schattige outfit. Je zet een grote taart voor zijn/haar neus en je wacht af. Meestal duiken die kleintjes wel op de taart, wat de meest heerlijke foto’s oplevert. Deze foto’s worden vaak gebruikt voor de uitnodiging van het eerste verjaardagsfeestje.

Wij hebben ervoor gekozen om zelf een cake smash thuis te doen. Eigenlijk om twee redenen.
1. Ik dacht dat Benthe wat meer op haar gemak zou zijn thuis. Benthe is super makkelijk en ik kan haar overal mee naar toe nemen, ze kijkt vaak eerst even de kat uit de boom, maar daarna is ze eigenlijk altijd gewoon haarzelf. Maar toch, je probeert al wat nieuws, dus ik wilde het lekker thuis doen.
2. De kosten. Niet een onbelangrijke reden. Veel fotograven die een cake smash aanbieden die bieden dan 20 tot 40 foto’s aan voor minimaal 150 euro. Dit is dan vaak exclusief taart en exclusief badje achteraf. Je rijd dus met je kleintje naar onbekend iemand, moet zelf een taart regelen. Mag daar een half uurtje foto’s maken met die persoon. Daarna moet je een vieze en besmeerde baby een beetje oppoetsen en weer in de auto zetten. En dat allemaal voor grote bedragen. Ik had het er niet voor over.

Dus zelf aan de knutsel

Er is online super veel informatie te vinden over een het zelf doen van een cake smash fotoshoot. Er zijn veel blogs, Youtube video’s (van mama’s die het zelf gedaan hebben, tot aan professionele fotograven) en Pinterest borden vol inspiratie. Daarmee kan je goed en gemakkelijk uitvogelen wat je nou mooi vind en wat je wil.

Wat heb je nodig?

Wat heb je dan vervolgens nodig om thuis zelf aan de slag te gaan?

  • Een achtergrond – dit kan een wit tafelkleed zijn, een wit laken (gekleurd kan ook natuurlijk), een rol papier of gewoon de muur thuis.
  • Een fotocamera – tegenwoordig kan je al heel veel met je mobieltje. Als jij dit voldoende vind, dan is dit voldoende. Wij hebben een canon camera en die gebruik ik graag.
  • Een taart – dat is een traditionele cake smash, met taart! Je kan er zelf eentje maken, je kan er ook eentje bestellen. Soms bij de HEMA (no-spon) kan je tegenwoordig al super leuke ‘drip-cakes’ bestellen. Ik zou je alleen willen aanraden om geen rood of bruin te gebruiken, dit kan een beetje raar overkomen op foto’s. Mocht je geen taart willen, dan kan je natuurlijk ook een grote pan spaghetti maken (zonder saus) super leuk om een italiaans thema te pakken. Of wat dacht je van een ‘verf-smash’, een wit doek op een ezel en vrolijke kleuren verf. Hartstikke leuk.
  • Versieringen – het is een feest, daar horen versieringen bij. Slingers, ballonnen, pom poms. Je kan het zo gek en druk maken als je zelf wilt. Ga los op een thema of kies een kleur. Je kan al bij PartyDeco (no-spon) al een leuke set kopen.
  • Je baby met een leuke outfit – ook qua outfit kan je het zo maken als je wil. Sommige mama’s willen een baby in alleen een rokje of shorts, sommige kiezen voor een hele outfit. Kies waar je je goed bij voelt.

Poseer en klik

En dan ben je klaar om vooral heel veel plezier te hebben. Hou er rekening mee dat je baby toch gewoon doet wat hij/zij wilt. Misschien moet hij/zij even de kat uit de boom kijken en wil ze eerst bij jou zitten voordat de taart echt bekeken wordt. Of misschien duikt je baby erin. Maak er een feestje van en geniet.

achtergrond cake smash
Zo hadden wij het ingericht bij ons thuis, de keukentafel op z’n kant en daarvoor hebben we alles opgezet.
taart cake smash
Ik koos ervoor om zelf de taart te maken. Hiervoor heb ik heel veel filmpjes op YouTube gekeken van Cupcake Jemma. Super leuk zijn die en je krijgt een idee hoe je zoiets kan aanpakken.
cake smash
Resultaat van onze cake smash
cake smash
cake smash

Heel veel plezier!! Tag me vooral op Instagram @Mallemama_nl als je gebruik maakt van deze tips. Ik lees het graag!