Indoor speeltuin? Ik ben fan!

Op 16 januari, Benthe haar verjaardag, was het zo ver. Ik keek er al een poosje naar uit, want wij gingen naar het welbekende ‘krijspaleis’!

Natuurlijk had ik de dag ervoor even rustig op Google gezeten om wat indoor speeltuinen te vergelijken. Reviews bekeken en zo kwamen we uit op Ballorig in Meppel. Zo gezegd, zo gedaan. Leuk!

indoor speeltuin

Op de website had ik al gelezen dat de ochtenden echte ‘peuter ochtenden’ zijn. Voor een gereduceerd tarief mag je dan met je kleintje naar binnen en tot ongeveer 12 uur blijven. Wij wilde toch vroeg gaan, Benthe heeft nog twee slaapjes overdag en als we dan vroeg gaan dan kan ze daarna nog goed slapen. Dus we waren er op tijd. Half tien stonden we op de stoep en we waren niet de eerste, maar het was ook echt niet druk. En we mochten gratis naar binnen! Dat vond ik heel verbazingwekkend, maar omdat Benthe nog niet zelf kan lopen konden we gewoon doorlopen. Ik vond dit echt zo’n service. Wauw.

Spelen, klauteren, klimmen, glijden

Eenmaal binnen zagen we meteen een aparte speelruimte gereserveerd voor kindjes van 0 tot 4 jaar oud. Heel ruim opgezet, heel veilig, met een hekje en valmatten. We zijn eerst een samen gaan kijken wat er allemaal was, de ballenbak, het springkussen, de matten, de felle kleurtjes. De eerste tien minuten moest ze echt even de wennen en de kat uit de boom kijken. Toen zag ze wat andere kindjes rondkruipen en spelen en kwam ze langzaam los. Al snel kroop ze net zo vlot rond als de rest. Ze kroop op blokken en kraaide er op los. Ze vond het geweldig! En ik daarmee ook.

Nieuwe dingen leren

De veilige omgeving; valmatten, allemaal blokken waar je je nooit pijn aan kan doen, geen grote hoogte en ook geen oudere kinderen die rondrennen. Zorgt er ook voor dat ze nieuwe dingen kan proberen. Zo klom ze voor het eerst een paar treden op een ’trap’, waarna ze een glijbaantje afkon. En nog een keer en nog een keer en nog een keer. Ze vond het geweldig.

En vandaag zijn we weer gegaan! Dit keer met de mama’s van onze centering pregnancy groep! Alle kindjes zijn nu 1 jaar oud en we hebben elkaar niet meer gezien sinds ze allemaal 9 maanden waren. Zo leuk dat je weer de kids ziet. En het is altijd gezellig.

indoor speeltuin