Kleine mijlpalen die ik zo gaaf vind

Een klein mensje ontwikkeld zich razend snel. De groei in de buik alleen al! In negen maanden van een cel, naar een volledig mensje met alles erop en eraan. En wanneer de kleintjes er dan eindelijk zijn, gaat deze snelle ontwikkeling gewoon door.

Benthe is nu drie maanden oud en welke veranderingen zie ik al? Welke nieuwe vaardigheden zie ik al bij haar? En welke kleine mijlpaaltjes geniet ik nou zo van?

Ze slaapt in haar bedje – maar nog steeds het liefst op mama

De eerste zes weken heeft ons meisje alleen maar (met uitzondering van de nachten) op mama geslapen. Zodra ik haar wilde neerleggen was het krijsen. Eerlijk is eerlijk, na zes weken begon me dit best op te breken, dus we zijn heel bewust gaan oefenen met een slaapje overdag in haar eigen bedje. Elke keer als ze nu in haar eigen bedje slaapt ben ik zo trots! Het gaat nog niet elke dag vlekkeloos en soms slaapt ze uiteindelijk maar 20 minuten in haar bedje, waarna ze vrolijk verder pit op mama. Maar ze kan het wel! En dat maakt de slaapjes die ze bij mij slaapt des te leuker.

Ze heeft haar handjes ontdekt

Zo schattig! Sinds een week of twee heeft ons meisje haar handjes ontdekt. Sinds die tijd krijgt ze geen genoeg van die dingen die voor haar hoofdje zwaaien. Ze sabbelt op haar vingers of zit (ontzettend scheel) haar handen te bestuderen. Ze houdt ze tegen elkaar aan, slaat ermee tegen speeltjes aan en sabbelt nog wat meer. Ik vind het echt te leuk om te zien.

Ze kan (soms) genieten van haar badje

Badjes was niet iets wat ons meisje kon waarderen. En niets kon dat veranderen, iets warmer, iets kouder, wat meer water of wat minder. Het maakte allemaal niets uit. Vanaf het moment dat haar billen het water raakte zetten ze een keel op. Gelukkig was de douche een ander verhaal. Sinds het tweede sprongetje is dit ook veranderd. Als we nu het maar rustig aanpakken en we timen het goed dan kan ze een badje zeker waarderen. Dan lacht ze naar haar mama en is ze lekker aan het trappelen met haar beentjes.

Ze wil de wereld zien en ontdekken

De tijd dat ze alleen maar bij mama wilde zitten wordt ook al minder. Ze kan nu op schoot heel erg onrustig worden als ze niet de kamer in kan kijken en ze wil in de box. De eerste weken was de box een gelegenheid om te huilen, nu ligt ze er graag in en bekijkt ze het liefst haar mobiel die rond en rond gaat. Met het heerlijke weer van afgelopen week vond ze de buitenwereld ook geweldig! Ze bleef maar rond kijken naar de bomen en het gras en als ze de wind voelde begon ze telkens breed te grijnzen. Zo mooi om te zien.

Ze volgt ons met haar ogen

Nu ze zo geïnteresseerd is in de wereld om haar heen, is ze ook geïnteresseerd in waar wij gaan en wat wij doen. Als mijn vriend de kamer in en uit loopt en ze hoort hem kan ze hem helemaal volgen met haar ogen. Ze wil weten waar je heen gaat en krijgt een grote grijns als je naar haar toe komt.

>> Kijk je achter de schermen? Volg me ook op instragram.

Ze lacht zo veel

Ik denk dat dit een van mijn meest favoriete dingen is. Ze lacht zo veel! Het is een echt lachebekkie. Ze lacht nog niet hardop, al kan dat niet lang meer duren. Maar ze kan prachtig lachen met haar hele lichaam. Ze trekt haar beentjes op, armpjes in en schud haar hoofdje heen en weer terwijl ze je de grootste lach schenkt. Als ze lekker in de box of op het aankleedkussen ligt en je kijkt haar aan dan grijnst ze breed. Prachtig meisje.

Ze ‘brabbelt’

Ook zo gezellig. Het begon met een ‘aa’ en ‘uhh’ maar inmiddels is het al veel meer. Dit is ook iets wat zich zo snel ontwikkeld! Als ze echt leert brabbelen, dan denk ik dat ze niet meer ophoudt. Ze kan nu al hele klanken achter elkaar aan plakken en ik weet dat het gek klinkt, maar echt waar; ze zegt nu al ‘hi’ !

 

Dit zijn maar een paar van de dingen waar ik elke dag zo ontzettend van geniet. Klinkt het bekend voor andere mama’s? Waar genieten jullie van? Ik ben heel benieuwd. Laat het me weten.