Kraambezoek Q&A

Ik werd deze week in een super leuke tag ‘getaggt’. Namelijk de kraambezoek Q&A door Mathiske van gelukineenrompertje.nl. Bedankt Mathiske! De kraamtijd ligt inmiddels al weer een poosje achter ons want Benthe is vandaag precies 23 (!) weken. Wat gaat dat snel! Oef wat zijn de clichés toch waar.

Het klopt als een bus dat het meeste kraambezoek dezelfde vragen stelt. Dus deze kan ik nu ook hier beantwoorden via deze Q&A. Lees je mee?

Wat een mooi lief meisje, is ze een tevreden baby?

Ja. Ze is heel erg rustig. Ze kijkt nu (na de eerste week) rustig om haar heen, kan helemaal op gaan in gezichten en probeert echt al te kijken. Heel bijzonder om te zien. Ze vind het heerlijk om erbij te zijn. Huilen doet ze eigenlijk alleen als ze echt honger heeft of als ze moe is. En als ze niet op mama ligt. De eerste zeven weken was het een heerlijke zwaan-kleef-aan en kon ze alleen slapen als ze op mama of papa lag. Dus er werd heel veel geknuffeld.

Nu ze ouder is en niet meer stil kan zitten kan ik die periode best soms missen.

Op wie lijkt ze?

Bezoek staat altijd te kijken, ze komen er niet uit. Dan kijken ze van Benthe naar Ramon en mij en eigenlijk is het niet duidelijk. Als je de baby foto’s van Ramon er naast legt is ze sprekend haar vader. Ze heeft alleen mijn neus…

Heeft ze last van krampjes?

Ze heeft ontzettend veel krampjes gehad tussen week 6 en 8. Daarvoor ook al wel, alleen was dit meestal redelijk snel over. Tussen week 6 en 8 hebben we kennis gemaakt met haar huilbuien. Arm kindje, je kan dan zo weinig voor ze doen. Dat gaat echt aan je moederhart. Gelukkig is die periode weer voorbij!

Slaapt ze al door?

Haha nee! In vijf maanden tijd hebben we drie nachten gehad waarin ze doorgeslapen heeft. We werden alle drie de keren helemaal gedesoriënteerd wakker. Meestal gaat het wel heel goed hoor en komt ze maar één keer per nacht. Vaak doet Ramon dan nog een klein flesje van 60 cc en dan tussen 5 en 6 uur ’s ochtends ben ik aan de beurt als ze weer heel veel behoefte heeft aan haar speentje. Dan mag ik er wel een paar keer uit in een uur, maar dat trek ik tot nu toe nog best goed.

Hoe gaat het met jou Linda? En hoe is je herstel? Hoe is het op je werk Ramon?

Met mij gaat het weer helemaal goed. Mijn Hb is nog laag en ik ben dus nog wel moe, maar ik kan zeker weer lekker functioneren, haha. Ik zou eigenlijk nog wat ijzer moeten nemen, maar dat vergeet ik vaak. Oeps. Ook mentaal voel ik me al weer stukken beter. Waar die hormonen echt een horror-hoogtepunt hadden in de eerste tien weken na de bevalling, heb ik het idee dat ze nu ook afzwakken. Ik voel me een stuk stabieler. Gelukkig maar.

Na de geboorte is Ramon twee weken vrij geweest. Twee weken waarin wij heerlijk konden wennen aan de nieuwe situatie. Super was dat. Daarna is hij weer aan het werk gegaan. Ook al is het hartstikke druk op het werk, vijf uur is nu wel vijf uur. Het werk heeft een andere prioriteit gekregen en Ramon komt snel naar huis, ‘naar zijn meiden’. De prioriteiten zullen vast in de toekomst wel weer wat wijzigen. Maar voor nu is dit heel fijn.

Wanneer ga je weer aan het werk?

Ik ben 1 mei weer aan het werk gegaan. De eerste twee maanden heb ik dat gelukkig heel rustig kunnen doen. Mijn werkgever was super relaxed hierin en gaf me de tijd om eerst tijdelijk terug te keren en even weer te landen. Ook heel fijn dus dat Benthe rustig heeft kunnen wennen bij de gastouder. Zo konden we samen even weer wennen aan de nieuwe situatie. Hier ben ik echt super dankbaar voor. Vanaf 1 juli ga ik weer volledig aan de bak.

Komt er nog eentje?

Eerlijk is eerlijk, deze vraag werd afgelopen week pas voor het eerst gesteld. Toen Benthe 5 maanden was. En ik vond het al verrassend snel voor die vraag! We zijn nog aan het genieten van onze kleine meid, we zijn nog steeds (soms) aan het wennen. Ik durf best te zeggen dat we nog niet helemaal ‘compleet’ zijn en dat de wens voor een tweede al wel bestaat. Ik denk ook omdat ik nog best wel een keer zwanger zou willen zijn, om er dan echt nog veel meer van te genieten. Dan hoop ik op een baby die wel flink schopt. Maar daar hebben we absoluut geen haast mee. Eerst gaan we lekker genieten van ons moppie en gaan we onze nieuwe rol als papa en mama beleven.

 

Dat waren mijn antwoorden op het kraambezoek Q&A! Super leuk om in te vullen en ik nodig je ook zeker uit om de tag over te nemen op je eigen blog!

Volg mij ook op Instagram en Facebook