Leeftijdsverschil tussen de kids – verhaal van Malou

k heb laatst al geschreven over dé vraag die gesteld wordt op het moment dat je eerste nog niet droog is…zeg maar ;). “En, wanneer komt de tweede?” Ik vertelde toen al dat ik wat andere mama’s gevraagd had om hun verhaal te doen. Vandaag de tweede in deze reeks. Malou is mama en blogt op MadebyMalou.nl. Malou heeft twee mooie kinderen en is nu ook weer zwanger.  Lees je mee?

Kriebels voor een tweede kindje

Al vrij snel na de geboorte van mijn oudste wist ik zeker dat ik nog niet klaar was met kinderen krijgen. Althans, dat hoopte ik. Je weet natuurlijk nooit of het je lukt, maar ik wilde dolgraag een tweede. Doordat mijn oudste met een keizersnede is geboren, werd ons aangeraden om minimaal een half jaar te wachten met opnieuw zwanger raken. Een jaar wachten zou eigenlijk nog beter zijn.

Binnen een half jaar was ik al helemaal klaar voor een tweede. Het kriebelde enorm om weer zwanger te raken! Mijn man wilde het nog niet, en dat was maar goed ook. We moesten namelijk nog even wachten. Uiteindelijk besloten we het weer te proberen toen mijn dochter 9 of 10 maanden oud was. Mijn cyclus was onregelmatig en ik gaf nog borstvoeding, dus de kans was vrij groot dat het even zou duren voordat ik zwanger raakte.

Zwanger!

Toen mijn dochter 11 maanden oud was, had ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Wat was ik blij! Het was natuurlijk ook erg spannend, maar ik kon mijn geluk niet op. De zwangerschap verliep prima, op wat bekkenpijn na. De fysio adviseerde me om rustig aan te doen en mijn dochter zo min mogelijk te tillen. Maar ze liep nog niet en ik was vrij veel met haar bezig, dus dat was wel erg moeilijk. Aan het einde van mijn zwangerschap kon ik amper lopen. Na 41 weken en 1 dag werd  ons zoontje geboren, op 22 juli 2016.

Dezelfde dag ontmoette mijn oudste haar kleine broertje. Ze was toen 20 maanden oud. Ze begreep aan het einde van de zwangerschap goed dat er een baby in mijn buik zat, die ze ‘broertje’ noemde. Toen ik vertelde dat hij Lenn heet, keek ze me raar aan. ‘Baby!’. Zo heeft ze hem de eerste weken genoemd. Ze moest even wennen aan haar broertje, maar al snel was ze helemaal verliefd op hem.

Met twee kinderen onder de twee in huis was ik vrij druk. Het lastigste was dat de jongste erg veel huilde. Later bleek dat door koemelkallergie te komen. Hij was ’s nachts veel wakker en huilde dan heel veel. En mijn oudste vroeg overdag veel aandacht. Ik was moe, maar ik genoot wel heel erg van ze.

Op het moment dat mijn oudste één slaapje per dag deed en mijn jongste twee was ik heel veel thuis. Ik kon amper de deur uit, omdat er een groot deel van de dag één van de twee kinderen in bed lag. Slaaptijden veranderen werkte helaas niet. Toen mijn jongste 1 jaar werd en naar één slaapje per dag ging, werd het allemaal een stuk makkelijker.

Samen spelen

Inmiddels is mijn oudste bijna 4 en mijn jongste is in juli 2 geworden. Ik heb dus even twee peuters in huis. Het zijn allebei peuterpubers en dat is goed te merken. Maar wat zijn ze dol op elkaar! Ze spelen heel veel samen en ik vind het heel erg leuk dat ze nu een beetje dezelfde belevingswereld hebben. Samen spelen ze vadertje en moedertje, schooltje, dierenarts, et cetera. Mijn oudste bedenkt vaak wat ze gaan doen en haar broertje speelt dan graag mee.

Sinds kort gaan ze samen naar de peuterspeelzaal en heb ik twee ochtenden in de week voor mezelf. Ze hebben het daar ontzettend leuk en zelf vind ik die uurtjes ook wel prettig. Toch ben ik ook wel heel blij als ik ze aan het einde van de ochtend weer op mag halen.

Als ik het over mocht doen, zou ik er weer zo weinig tijd tussen laten zitten. Als je het me een jaar geleden had gevraagd, had ik misschien een ander antwoord gegeven. Maar het is nu zo leuk om te zien hoe ze met elkaar omgaan. Ze hebben een ontzettend sterke band en ze kunnen heel erg leuk met elkaar spelen. De eerste tijd is heftig en druk, maar nu zou ik het niet anders meer willen!

Wil je meer van me lezen? Kijk dan eens op mijn blogs; MadebyMalou.nl (zelfs tips voor mama’s met kids met weinig leeftijdsverschil) en Voormamasdoormamas.nl.

 

Bedankt Malou voor je verhaal. Erg leuk om te lezen. Wil jij nou ook je verhaal doen? Heb jij weinig of juist veel leeftijdsverschil tussen de kids? Stuur dan een e-mail naar linda.mallemama@gmail.com.

 

 

Volg mij ook op Instagram en Facebook