Mijlpalen met 6 maanden die ik zo gaaf vind

Die kleintjes ontwikkelen zich zo snel. Soms lijkt het alsof ze even stil staan, maar dan doen ze de dag daarna weer zes nieuwe dingen. Met drie maanden heb ik ook al eens een update gedeeld over de kleine mijlpalen die ik zo gaaf vind. Met zes maanden vond ik het leuk om dit weer eens te doen. Lees je mee?

De eerste tandjes zijn door

Keurig kwamen daar met net geen zes maanden de eerste tandjes aan. Moppie heeft niet veel last gehad van het doorkomen. Ze heeft een vrijdag en zaterdag heel veel geslapen en op zondagochtend waren daar de tandjes. Tadaa! En gaaf dat ik het vond en ze ziet er zo schattig uit! Ze lacht nu letterlijk de tanden blood.

Benthe vind water leuk

Toen Moppie ongeveer 3 maanden oud was zijn we een midweek naar Center Parcs geweest. We hebben toen babyzwemmen geprobeerd en ze vond er niets aan. Boven het water was het allemaal prima, maar in het water begon ze direct te huilen. Ook badjes vond ze toen nog niet echt wat. Inmiddels is het wel anders. In bad wil ze zitten (wat ze nog niet echt kan) en slaat en spartelt ze lekker in het water. In het zwembad was het ook dolle pret. Op haar swimtrainer keek ze d’r ogen uit en als haar tenen bij de bodem konden dan ging ze ‘lopen’. Zo schattig en ze was zo trots op zichzelf! Heerlijk om te zien.

Ze begint te tijgeren/kruipen

Laat het ‘begint’ maar achterwege. Eerst ging het nog heel moeilijk: legde ze haar hoofdje op de grond, om dan te proberen vooruit te komen. Maar ze ontwikkelt dit zo snel! Ze schuift op haar buikje nu de woonkamer al rond, achter speeltjes en de katten aan. Ze heeft een bal waar ze graag achter aan gaat, of ze kruipt achter de Kruip Beer van Vtech aan. Soms gaat het haar nog te langzaam en raakt ze gefrustreerd. Maar elke dag gaat ze sneller en verder. Soms zie je dat ze haar knieën ook al onder zich trekt. Ik ben benieuwd wanneer ze kruipend de kamer door gaat.

>> Kijk je achter de schermen? Volg me ook op instragram.

Ze kan kirren/gillen/giegelen

De laatste weken komen er zo veel geluidjes uit ons moppie. Het is geweldig. Waar ze voorheen alleen nog maar ‘aaaaaaaaah’ zei, is inmiddels het assortiment uitgebreid met giegels en kirren. Ook heeft ze haar volume knop gevonden en kan ze goed gillen. Laatst zaten we op de boot van Ameland terug naar het vaste land en opeens zet ze een keel op. En keihard lachen toen iedereen omkeek. Ja…zo is ons moppie dus.

Ze kan zitten

Dat betekent niet dat ze nu al zelfstandig kan gaan zitten, maar als je haar nu neer zet op d’r billen dan blijft ze redelijk goed zitten. Soms wiebelt ze of valt ze nog om, maar het gaat steeds beter. Trots dat ze dan is. Geweldig om te zien. En soms valt ze nog naar voren, dan lijkt het net een turnster, benen weid naar de zijkant en rompje naar voren. Te grappig.

 

Dit zijn maar een paar van de mijlpalen waar ik elke dag van geniet. Ze ontwikkelt zo snel! Klinkt het bekend voor andere mama’s? Waar genieten jullie van? Ik ben heel benieuwd. Laat het me weten.

Volg mij ook op Instagram en Facebook