Mijn dreumes is leuker dan mijn baby

Ik had niet verwacht dat ik het zou zeggen. Maar ik vind mijn dreumes zo veel leuker dan een baby. Benthe is nu 16 maanden oud en ze groeit zo ontzettend snel. Ze kletst ons na, kirt wat af, loopt inmiddels(!) en heeft beslist al een eigen willetje. Zo af en toe mis ik mijn knuffelige baby, die zo lekker tegen je aan kan hangen en je zo verwonderd kan aankijken. Maar toch. Vandaag waarom ik mijn dreumes o.a. zo leuk vind.

Eigen willetje

Ons meiske heeft zeker een eigen willetje. Zelfs de gastouder zegt: “D’r zit wel een koppie op”. Hoewel het soms ook voor zeer uitdagende situaties creëert is het ook erg leuk. We hoeven niet tot ’twee is nee’ te wachten, nee is ook nu al gewoon nee. En ze meent het. Dat verkondigd ze heel luid.

Zo enthousiast

Enthousiast over de kat die haar een kopje komt geven, gillen van plezier als papa met d’r speelt. Maar ook heel uitbundig klappen als we zingen, dansen als haar favoriete filmpje van Juf Roos op komt of uitgelaten “ja, ja, ja” roepen wanneer ze buiten een heel stuk mag lopen. Geweldig om te zien.

Veel en snel leren

Geen dag is hetzelfde met onze kleine meid. Ze ontwikkeld zich nu zo snel. Zo kon ze al best een poosje stappen langs tafels en de bank, maar nu heeft ze het vertrouwen dat ze ook los kan lopen en doet ze dat dus ook continue. Ze zegt ons ook als maar meer na. Waar alles twee weken terug nog “kra – kra” was, zegt ze nu van alles “huis”, “pop”, “pet” “aai” (als ze de poes ziet). Echt te leuk!

Zo ondeugend

Oh, de blikken die ze je kan toewerpen. Wanneer ze verstoppertje speelt, wanneer ze op die korte beentjes zo snel weg kan waggelen en nog even achterom kijkt. Ze kijkt dan zo ondeugend. Ze lokt echt uit tot spelen. En ze gilt het uit van plezier als we roepen “we komen je pakken”!

De spiegel

En het is ook echt waar, je herkent jezelf in je kinderen. Ze kan me nu ook al een spiegel voor houden. Ze kan al zo ontzettende driftbuien hebben. Dan wordt het allemaal te veel voor dat kleine lijfje en dan kan ze slaan, schreeuwen of huilen. Ik heb dan zo met haar te doen. En soms duurt het even voordat ik haar mag troosten. Och moppie wat lijk je dan op je mama. Maar je doet het allemaal maar lekker in je eigen tempo. Komt goed schatje.

Officieel nog twee maandjes en ik mag haar een heuse ‘peuter’ noemen. Bijzonder hoe snel het gaat!
Wat vonden jullie zo leuk van de dreumes fase? Waar kunnen jullie zo van genieten? Laat het me weten.