Mijn nieuwe mamafiets

We fietsen al wel met Benthe, niet elke dag, maar we hebben een fietskar waar ze geweldig goed in zit en zo kunnen we lekker op pad met z’n alle. Dat moet ook wel want we zijn ook al twee keer zonder auto naar Ameland geweest. De ene keer zat ze in haar Maxi Cosi in een bakfiets en de laatste keer hadden we een fietskar met babyschaal gehuurd. Maar nog eventjes en ze kan zelf zitten, tijd om dan lekker met haar te fietsen. Maar daarvoor heb ik natuurlijk wel een mamafiets nodig.

Dé mamafiets

Maar toch droom ik ook stiekem al van het moment dat ze voorop de fiets kan zitten. Lekker handig en het lijkt me zo leuk. Vooral ook voor haar, Benthe is een baby die alles wil zien en wil meemaken. Dus ik kan me niet voorstellen dat ze niet van de fiets houdt. Dus begon ook al snel de zoektocht naar de ideale moederfiets. Mijn oude fiets was een tweedehandje en die had ik inmiddels ook al ruim tien jaar en viel best uit elkaar. Goede reden om een nieuwe uit te zoeken. Voor het eerst een nieuwe fiets! Je begrijpt er is een hele studie van gemaakt. Waar moest mijn ideale mama-fiets aan voldoen?

  • Elektrisch (vriendlief heeft ook een elektrische fiets en als ze dan ooit met 10 kg ofzo voorop zit, wil ik nog wel kunnen fietsen)
  • Genoeg ruimte voor mezelf en het fietszitje voorop (dat is nog best wennen met op- en afstappen)
  • Veilig, dus; stuurslot, dubbele standaard

Voor de rest is er gewoon heel veel keuze. En vond ik het maar het best om dan ook veel te proberen.

Testen

de fietser in ede

Wij zijn naar De Fietser gegaan in Ede. Hier worden geen fietsen verkocht, maar kan je wel heel veel fietsen proberen. Ze hebben een hele baan binnen waar je over heen kan fietsen. Zo kwam ik uiteindelijk uit bij de Amazone 4 Life van Sparta.

mamafiets amazone 4 life

 

mamafiets amazone 4 life

 

Het fietszitje zit er nu nog niet op, hebben we even voor de foto’s gedaan. (En kijk vooral niet naar het onkruid – haha.)

Yepp fietsstoeltje

Van Leida van www.hipinderegen.nl heb ik nog deze gave zadelhoes van BikeCap gekregen om mijn nieuwe fiets helemaal mee af te maken. Hoe cool is die.

zadelhoesje voor mamafiets

Ik ben super blij met mijn mooie mamafiets.

mamafiets met zadelhoesje hipinderegen.nl

Tot nu toe echt geen spijt gehad van deze (toch wel prijzige) aankoop. De fiets is al meegegaan naar Ameland en ook hier hebben we heerlijk gefietst. Ik kan de hele week fiets van werk naar huis en terug zonder de accu te moeten opladen en ik heb voor het eerst ook echt geen last van zadelpijn! Geweldig dus.

Nu nog eventjes wachten totdat ons meisje helemaal stevig zelf kan zitten en dan gaan we gezellig met z’n tweeën (waarschijnlijk drieën, incl papa) op pad.

 

Volg mij ook op Instagram en Facebook