Ons geboortekaartje

Het geboortekaartje! Wat vond ik het leuk om hier mee bezig te zijn. Volgens mij begon ik rond week 23 van mijn zwangerschap al het internet af te speuren naar het juiste kaartje. Het is nog al een keuze die je moet maken, het kaartje waarmee je de geboorte van je kindje aankondigt. Gelukkig hebben we het internet. Met daarop diverse websites die allemaal geboortekaartjes hebben. Kaartjes die je vervolgens weer kan aanpassen aan je eigen wensen.

Persoonlijk kaartje

Uiteindelijk kwam ik uit op Hippe Geboortekaartjes (non-spon). Dit vond ik een super website. Je kan heel gemakkelijk kaartjes aanpassen en ook een proefdruk aanvragen gaat heel simpel.

En uiteindelijk heb ik wel 10 verschillende proefdrukken opgevraagd. Sommige kaarten waren vierkant, andere rechthoekig, sommige dubbel en andere enkel. Ik had ook allerlei kleuren en types; ik wist echt niet welke kant ik op wilde met een kaartje. Gelukkig hadden we de naam al en kon ik deze mooi op alle kaartjes zetten om goed te vergelijken.

Uiteindelijk hebben we het bovenstaande kaartje gekozen. Dit is niet een standaard kaartje op de website en ik heb deze dus zelf in elkaar gezet. Iets wat echt super leuk was om te doen. De stijl met het een silloutte vonden mijn vriend en ik allebei erg mooi. We droomde al zo lang van ons meisje en wie ze zou zijn; dat dit dromerig kijkende meisje me wel een mooie aanvulling leek. Daarnaast hebben wij thuis twee katten. Om deze te laten terugkomen in het kaartje was iets wat ik ook wel mooi vond.

Sommige onderdelen van het originele ontwerp hebben we gehouden, zoals de sterretjes op de voorkant en boven de naam. Ook de banner met “Hoera! Onze dochter is geboren!” is gebleven. Al het andere hebben we zelf toegevoegd. Ook de lettertypes hebben we zelf uitgekozen.

Natuurlijk stond de achternaam ook op het kaartje, net zoals onze adres gegeven en telefoonnummers, maar i.v.m. onze privacy heb ik deze weggelaten hier.

Wij hebben weinig roze voor ons meisje gehaald tijdens de zwangerschap. Ook haar kamertje is mintgroen, grijs en wit. Maar toch hebben we wel gekozen voor een zoet roze kaartje. Iets waar ik heel blij mee ben. Wij zijn natuurlijk helemaal verliefd op onze meid en vind haar prachtig; daar mag best een zoet roze kaartje bij. Haha

Uiteindelijk ben ik nog steeds heel blij met ons kaartje en staat hij nog steeds heel goed op de kast.