Tips tegen tandjesleed

Rode wangetjes, kwijlen, slecht eten, kapotte billen, overal op kauwen…dan weet je al hoe laat het is. Er komen weer tandjes door. Na een korte, en zeer onwelkome, inspectie van haar mondje zag ik het; een kies! Er komt een eerste kies door. Rechts onder.

En de kies zat er nog niet eens helemaal in en aan dezelfde kant komt er boven ook al eentje door. Oh jongens. Ons meisje heeft tot nu toe totaal nog geen last gehad van doorkomende tandjes. Ze vloog er door heen, heerlijk. Maar met die gigantische kiezen moet ze er ook aan geloven.

het melkgebit

Wat te doen

Doorkomende kiezen lijkt mij niet fijn. Laat staan als je als kleine meid er een paar tegelijk krijgt. Ik wil dan natuurlijk weten hoe ik haar kan helpen. Dus hierbij mijn tips:

  • VSM kind Chamodent tandgel – het is een kleine blauwe tube van VSM. Toen ze heel klein was hadden we hier druppels van die ik op haar speentje deed. Deze tandgel kan ik makkelijk met haar tandenborsteltje of met mijn vinger op haar kiesjes smeren.
  • Laat haar spelen met d’r tandenborstel. Ze vind het geweldig om er lekker op te kauwen, zowel op de ‘borstels’ als op de bijtring aan de onderkant. (onder toezicht natuurlijk)
  • Sabbelen op een koud washandje. Vooral met het warme weer, lekker laten sabbelen en kauwen op een koud washandje, krijgt ze meteen ook wat vocht binnen.
  • Laten kauwen/sabbelen op koude komkommer of gekoelde bijtring. Voordeel van de komkommer vind ik weer dat ze wat vocht binnen krijgt.

Hopelijk kan je hiermee weer even vooruit. Het is helaas altijd even ‘doorbijten’. 😉 Heb jij nog goede tips? Laat het me zeker weten. Hier, of op social media.

Volg mij ook op Instagram en Facebook

handtekening