Vreemde nachtelijke momenten

Benthe sliep totdat ze 15 weken oud was op onze kamer in haar wiegje. Ook op vakantie hebben we het ledikantje op onze slaapkamer gezet. ik vind het heel fijn dat ik Benthe dicht bij me heb. Vooral de eerste weken, met haar verborgen reflux vond ik het een fijn idee dat ik gewoon kon horen dat het goed met haar ging. En natuurlijk de in periode dat ik nog borstvoeding gaf was het heerlijk makkelijk.

Maar het heeft ook gezorgd voor grappige en zeer slaperige aparte situaties. Slaapgebrek en het wennen aan alle geluidjes van je baby doet best wat met je om drie uur ’s nachts.

Wakker worden slapend tegen het hoofdbord zonder baby

Ik heb wel momenten gehad dat ik dacht dat Benthe wakker zou worden. Ik hoorde haar morren en kreunen en dacht dat ze wakker aan het worden was voor een voeding. Om zelf ook wakker te worden, zodat ik haar ook echt een voeding kon geven ging ik dan alvast tegen het hoofdbord aan zitten.

Meer dan één keer ben ik weer zittend in slaap gevallen om later wakker te worden en me te realiseren dat Benthe gewoon nog sliep in haar wiegje. Ik ging dan ook maar weer liggen en sliep ook snel verder.

Flesje maken maar baby slaapt door

Hetzelfde als hierboven. Benthe is dan zo onrustig dat ik echt denk dat ze wakker wordt. Om mijn vriend dan een nachtje rust te gunnen besluit ik zelf naar beneden te gaan om een flesje klaar te maken. Ik geef Benthe snel even een speentje, dat houdt haar wel even zoet, zodat ik snel naar beneden kan. Tegen de tijd dat ik weer boven ben ligt het speentje op de grond naast het wiegje en ligt mevrouw heerlijk te slapen. Ik kan alleen maar lachen als ik het flesje onaangeroerd op mijn nachtkastje zet en zelf ook weer onder de wol kruip.

Wakker schrikken overtuigd dat baby in onze bed ligt

Het is al een aantal keren gebeurt, vooral in de kraamtijd, dat ik echt mijn vriend helemaal verwilderd wakker maakte. “Waar is ze!” Hij klopt vervolgens me lief op mijn arm; “Je hebt haar in haar wiegje gelegd.”

En dan echt uit bed gaan om te checken of ze wel echt in haar bedje ligt. Andersom heeft mijn vriend het ook wel een gehad. Dat hij midden in de nacht wakker werd. “Is ze nog hier? Lig ik op haar?”

Haha. Noem het maar lekker slaapgebrek.

Bed uit vliegen naar het wiegje toe, omdat je overtuigd bent dat ze op haar buikje gedraaid is.

Met een slaperig hoofd heb ik wel eens op de monitor van de babyfoon gekeken en ‘gezien’ dat ze op haar buikje lag. Ze ligt in een inbakerzakje en kan helemaal nog niet omdraaien, maar toch dacht ik het echt te zien. In paniek dat ze zou stikken vlieg je dan naar het wiegje toe, waar natuurlijk niets aan de hand is…

Heb jij wel eens zo’n situatie gehad? Super leuk als je wilt delen.