Wij proberen wasbare luiers

Vanuit de gemeente kon je je opgeven voor een proef met wasbare luiers. Ik vond het eigenlijk gelijk interessant. Je hoort er wel het één en ander over, maar omdat je niet weet wat het is en of het bevalt; ga je geen honderden euro’s investeren. Ik in ieder geval niet. Maar als je deel zou nemen aan deze proef krijg je een kennismakingspakket van 6 luiers, inleggers, een luierzak en alle informatie die je nodig hebt. Plus je mag het allemaal houden na de proef.

Vrolijke prints, maar het is een dik pak

De pakketten zouden uitgedeeld worden tijdens een informatieavond. Uiteindelijk was deze informatieavond hartstikke nuttig, want er waren consulenten van Kaatje Katoen (no-spon) die ook echt de luiers lieten zien en uitleg gaven over hoe je deze moest omdoen en waar je dan op moet letten. Super nuttig.

Wasbare luiers in twee delen

Wasbare luiers bestaan dus uit twee delen. De absorberende binnenkant, die dus de plas opvangt. En een waterdichte buitenkant die dus de kleding en/of bedje beschermt. En dan leg je er nog een ‘inlegger’ in, het lijkt op een keukenpapiertje, maar dan sterker. En deze is bedoelt om de poepjes op te vangen en om weg gegooid te worden.

Uiteindelijk kregen wij een pakket dus met zes luiers; genoeg voor een kennismaking, want een volledig pakket bestaat uit 24 luiers. Daarnaast kregen we drie verschillende varianten. Twee keer de Easyfit Star, dit is de makkelijkste luier, er zit een absorberende binnenkant vast aan een waterdicht overbroekje. Deze kan je in één keer omdoen en vastmaken op de buik zoals je een wegwerpluier aan doet, alleen is het dan met klittenband.

We kregen ook twee Peanut Wraps (overbroekjes) met daarbij twee keer een pakketje Peanut pads (absorberend) (ja echt, de namen he…). De wraps zijn dan weer te combineren met de Bamboozel Stretch (absorberend), deze zijn dikker en echt volledige broekjes vooral voor de nacht.

Eerste indruk

Dit zijn maar zes luiers natuurlijk, eigenlijk maar vier voor overdag. Dus het testen gaat niet snel. Vooral niet omdat de luiers een droogtijd hebben van 24 uur. Dus we hebben de eerste dag erop zitten. Dit was erg wennen. Ik ben bijvoorbeeld al een keer een overbroekje vergeten(!), haha oeps. Want ik wel grappig vind is dat Benthe er op reageert. Als ik ze om doen dan zit ze heel erg te plukken eraan. En ze gaf voor het eerst ook echt aan dat haar luier vies was.

Ze zeggen dan ook dat kinderen eerder zindelijk worden met wasbare luiers….

Hebben jullie wel eens wasbare luiers geprobeerd? Wat vonden jullie ervan? Of moet je er juist helemaal niet aan denken?