Bijna mama Tag

Deze tag heb ik gespot op liefthuis.nl en het leek me erg leuk om ook in te vullen. Dus hierbij; tien antwoorden op tien vragen over het aankomend moederschap.

Had je al lang een kinderwens voordat je zwanger werd?

Tot mijn 25ste heb ik altijd geroepen dat ik nooit moeder wilde worden. Ik was alleen nog maar met mezelf bezig tot die tijd. Ik was net afgestudeerd van het hbo en had mijn eigen eerste huisje, eerste echte baan en was bezig met zelfontwikkeling. Pas toen ik mijn huidige vriend leerde kennen op mijn 27ste begonnen de kriebels.

Had je van tevoren verwachtingen over je zwangerschap?

Niet veel. Het is mijn eerste zwangerschap en ik heb geen vergelijkingsmateriaal. Ik had verwacht dat het erg lang zou duren voordat we zwanger waren. Dus toen het allemaal heel vlot ging, was mijn verwachting dat het fout zou gaan in het eerste trimester. Maar ook dat gebeurde gelukkig niet! Tot nu toe gaat alles zo voorspoedig dat het me soms zenuwachtig maakt. Dus genieten we maar extra veel. Vooral nu ik de baby begin te voelen.

Wat ging er door je heen toen je een positieve zwangerschapstest in handen kreeg?

Oh heel erg veel. Ongeloof, verbazing, geluk, enthousiasme. En ook heel erg het gevoel van “oh jeetje, en nu?”. Ik had veel boeken gelezen over zwanger worden, maar nog geen enkele over zwanger zijn. Ik wist niet meteen wat je moest doen. Heel vreemd vond ik het ook gewoon om een half uur later op mijn werk te zitten alsof er niets aan de hand was.

Ik heb er ook eens een blogje over geschreven, dat kan je hier terugvinden.

Had je een voorkeur voor een zoon of een dochter?

Nee absoluut niet. We hadden geen voorkeur. “Als het maar gezond is”, is toch heel erg waar. Inmiddels weten we ook dat we een dochtertje krijgen, mijn vriend dacht dit al vanaf het begin. Ik was vanaf het begin overtuigd dat het een jongetje zou zijn en ik moest wel echt even schakelen toen ik hoorde dat het een meisje was. Ik was niet teleurgesteld, maar kon mezelf nog niet direct zien met roze jurkjes en poppen.

Had je van tevoren al een duidelijk idee over welke babyspulletjes je wilde hebben? Wat heb je daarvan uiteindelijk gekocht?

Niet echt. Ik was van te voren al wel gek op het merk Koeka en ik heb nu wel een prachtige voetenzak van Koeka gekocht. En ik had al lang de Mutsy Evo uitgekozen als kinderwagen en ook die hebben we inmiddels in huis! Met beide heel erg blij.

 

Hoe vind je het om een steeds dikkere buik te krijgen?

Dat is wel pittig. De laatste jaren was ik veel afgevallen en was daar heel trots op. Nu komt mijn buik weer terug. Gelukkig merk ik ook het verschil met een babybuik. Maar het is niet altijd makkelijk. Ik kan niet wachten todat het een echte gigantische baby bump is. Haha dat lijkt me moeilijker dan alle ‘tussenfases’.

Had/heb je twijfels en onzekerheden tijdens deze zwangerschap?

Tijdens het eerste trimester had ik wel onzekerheden. Vooral na de eerste echo bij verloskundige met zeven weken. We hadden een prachtige hartje zien kloppen en een week later verdwenen opeens al mijn kwaaltjes en klachten. Dat maakt me onzeker genoeg dat we ervoor gekozen hadden om met negen weken een ‘pretecho’ te laten maken. Daarop konden we zien dat de baby gegroeid was, dat het hartje goed klopte en dat ze zelfs al wat bewoog. We waren helemaal gerustgesteld.

Doe je iets om je voor te bereiden op de bevalling?

Vanaf november gaan we een cursus Samen Bevallen volgen. Wij doen de mini-cursus van vier avonden, omdat ik daarnaast ook mijn Centrering Pregnancy groep heb. Maar ik heb er wel zin in. Van Samen Bevallen heb ik gehoord dat het praktische non-nonsense cursus is. En dit kunnen we gezellig samen doen.

Waar kijk je heel erg naar uit als je baby er straks is?

Alles! Haha, zelfs de gebroken nachten en poepluiers, al misschien dat iets minder dan de rest. Ik heb erg veel zin om ons meisje te ontmoeten, om te zien hoe ze eruit ziet. Om erachter te komen wat voor een karaktertje ze heeft, hoe ze ruikt, welke kleur haar haar en ogen zijn. Wat ze leuk vind om te doen, of ze rustig of driftig is. Ik ben erg nieuwsgierig naar haar.

Valt je zwangerschap je tot nu toe mee of tegen?

Het valt me tot nu toe heel erg mee. We zijn natuurlijk pas 22 weken onderweg dus er kan nog heel veel gebeuren. Maar het valt me echt mee, geen misselijkheid, geen overgeven, soms erg moe. Maar al in al valt het me mee en kan ik lekker genieten.

Liefs Linda