De ‘Klusweek’

Het is nog niet zo dat ik in de lach schiet als ik het tv-programma “Help mijn man in klusser!” voorbij zie komen. Maar mijn concept van ‘klussen’ is wel veranderd sinds wij actief bezig zijn met onze kinderwens.

Cyclus bijhouden

Ik ben al vrij snel begonnen met het bijhouden van mijn cyclus. Ik heb mijn hele leven al super onregelmatige cyclussen en je hoort tegenwoordig zoveel vrouwen die PCOS hebben dat ik eigen meteen duidelijkheid wilde hebben over mijn eisprong. Ik wilde heel graag weten of ik een eisprong had en wanneer dan? Noem me een controlfreak, dat maakt me niet uit. Maar wij waren niet op het punt in ons leven dat we het nog een aantal jaren zouden ‘aankijken’. Dat zit toch al niet in mij. Natuurlijk moet iedereen dit helemaal voor zichzelf bepalen en vooral doen wat voor iedereen zelf goed voelt.

Kussen en Klussen

Het bijkomend voordeel (ik vind het een voordeel) is dat we dus ook precies wisten wanneer mijn vruchtbare tijd was. Ja… en daar wil je natuurlijk wel gebruik van maken. 😉 haha. Dan komen we in een periode die ik heel graag aankondig als De Klustijd!

(Wat wel eens tot verwarring leidt bij vriendlief, want hij denk dat ik maar klusjes blijf bedenken in het huis. )

Houden jullie het dan nog wel ‘leuk’?

Jazeker! Natuurlijk realiseren we ons heel goed dat we ‘vrijen met een doel’. Het is anders dan dat je voor de lol bezig bent. Maar het is niet vervelend en het voelt niet als moeten. Gelukkig genieten we gewoon nog heel erg en kunnen we er ook over praten als het een keertje niet zo is.

Een goede basis dus voor de komende dagen. Want vanochtend had ik een knal positieve ovulatietest. We gaan dus weer lekker aan de klus 😉 .

 

Liefs Linda