De meisjeszwangerschaps-tag

Ik kwam deze leuke tag tegen op de blog van Kelly Caresse en omdat ik zelf ook een meisje krijg, lijkt het me heel leuk om deze onderstaande vragen/stellingen eens te beantwoorden. Lees je mee?

Wanneer je je buik rondom draagt, dan krijg je een meisje.

Dat klopt wel, ik vind dat mijn buik heel breed is. En dat terwijl de verloskundige gezegd heeft dat mijn baarmoeder heel smal is – haha.

Veel last van ochtendmisselijkheid? Een meid!

Hier heb ik dus amper last van gehad. Ik had rond week 20 dat ik wel misselijk was ‘s ochtends, maar dat was meer midden op de ochtend en niet bij het opstaan. Ik ben heel blij dat ik nog niet boven de wc heb gehangen.

Verwaarloos je jezelf tijdens de zwangerschap, dan krijg je een meisje.

Volgens mij verwaarloos ik mezelf niet echt. Het is juist belangrijk om voor jezelf te zorgen tijdens de zwangerschap. Toch? Al moet ik nu wel nog wat meer naar mijn lichaam gaan luisteren en wat minder ‘door, door, door’.

Voel je de baby meer aan de onderkant schoppen? Zeker een meisje!

Absoluut! Zo apart, meisje schopt constant beneden in mijn buik, ik heb haar nog niet voelen schoppen boven mijn navel. Echt heel grappig. Ik hoor altijd verhalen van hoe je ribben pijn doen van het schoppen, ik ben er nog niet droevig om dat ik dat nog niet ervaren heb.

Heb je veel last van pukkeltjes op het gezicht, nek en decolleté? Je krijgt een dochter.

Ik heb nooit veel last gehad van puistjes, ook niet in de pubertijd. Dus toen ik tijdens de zwangerschap een aantal puistjes in mijn gezicht kreeg vond ik dat heel opvallend. Ja, dus!

Slaap je op je rechterzij, dan is het een meisje.

Vorige week heb ik zo’n beetje de hele week op mijn rechterzij geslapen. Deze week slaap ik weer meer op links. Maar dat komt ook omdat ik last heb van een rechter kies.

Als je veel behoefte hebt aan slaap zal je zeker een meisje krijgen.

Oh in het eerste trimester heel erg en nu in het derde trimester komt die behoefte terug. Ik ben af en toe zo moe en heb zo veel behoefte om te slapen.

Veel trek in verse sinaasappelsap? Meisje!

Nee juist niet! Ik vind het echt veel en veels te zuur op het moment. Ik ben juist sinds de zwangerschap veel meer zoet aan het eten en drinken.

Krijg je een dikker gezicht? Een meid!

Volgens mij valt dit nog heel erg mee, mijn familie zegt ook dat mijn gezicht hetzelfde is gebleven. Ik ben dan ook eigenlijk nog geen kilo aangekomen, maar mijn gewicht is heel stabiel gebleven. Maar ik heb nog 12 weken te gaan he – haha.

Wordt je haar dunner, dan krijg je zeker weten een dochter.

Ik had al nooit heel dik haar, mijn haar is van nature heel dun en valt gewoon naar beneden zonder slag (of stoot). Mijn haar is nu ook niet echt voller ofzo, het blijft redelijk vlak en futloos.

>> Volg mijn zwangerschap ook op Instagram!

Dit waren mijn antwoorden op de meisjeszwangerschaps-tag. Ik heb natuurlijk ook totaal geen vergelijkingsmateriaal, ik ben nog nooit zwanger geweest van een jongen en ik zou niet weten of er dan wat anders is. Maar ik vond het wel heel leuk om de vragen te beantwoorden. En meisjesmama’s konden jullie je hierin vinden of hadden jullie de jongensmama’s ook één van deze fabeltjes?