Eerste lange familie vakantie

Vorig jaar zomer was het zo bloedje heet, weet je nog? In Nederland kende we toen een aantal weken met temperaturen van rond de 30 graden. Wij zijn toen met Benthe, ze was toen 6 maanden oud, in Nederland gebleven. Deels in een huisje in Drenthe en deels op Ameland. Dit jaar gaan we voor het eerst naar het buitenland. Ik heb er zo veel zin in.

Op naar Kroatië

We zijn een paar jaar geleden met z’n tweeën ook naar Kroatië geweest en ik wist toen niet goed wat ik kon verwachten. Ik was dus super verrast dat ik het geweldig vond! We zaten in Istrië, in het plaatsje Umag. Ik vond de sfeer ontzettend vriendelijk, de mensen waren aardig en behulpzaam. En het klimaat en architectuur deed me denken aan Italië. Ik heb echt genoten. Toen we dit jaar moesten kiezen waar we heen gingen, was het ook niet heel moeilijk. Wij gaan lekker naar Kroatië.

Laterna Kroatie

Luxe in Lanterna

We zitten dit jaar nog wat zuidelijker, richting Porec. We gaan naar camping Laterna. Een groot park, het zijn daar allemaal van die mega parken. Met veel zwembaden en zeer gericht op families. Meestal pakken we lekker de tent in en zetten we die op, maar met onze kleine meid hebben we dit jaar gekozen voor een huisje. Waarom?

– De mogelijkheid om met een airco het huisje te koelen. Dan weten we i.i.g. zeker dat iedereen lekker slaapt.
– Iets meer rust en privacy als ons meisje een keer besluit te gaan gillen en schreeuwen.
– Iedereen z’n eigen kamer. Slaap vind ik belangrijk zoals je ziet.
– Doordat ze d’r eigen kamertje heeft, kunnen wij ons in de avonduren ook iets vrijer bewegen.

Maar eerst… 1350 kilometer reizen

Maar een heerlijke vakantie in het mooie Kroatië, met lekker weer. Daar moet je wel een eindje voor reizen. Een eindje is in dit geval meer dan 1300 kilometer. Dit gaan we niet in één keer doen. We willen erg vroeg gaan rijden, zodat we de eerste kilometers in de nacht reizen. En dan willen we in één dag naar zuid Duitsland rijden. We hebben een hotel geregeld bijna op de grens Duitsland – Oostenrijk.

Gelukkig heb ik nog twee weken om tips te Googlen voor lange autoreizen met kleine kinderen. Maar waar ik ‘m nu op insteek:
– Regelmatig stoppen en iedereen de benen strekken
– We nemen een magnetisch tekenbord mee. Dit wordt een cadeautje voor onderweg en ik hoop dat het bevalt.
– We nemen toch ook de iPad mee, we hopen wat Word Party en Juf Roos filmpjes te downloaden voor de afleiding.
– Spotify met kinderliedjes gaat ook aan.

En dan zien we wel hoe het loopt. Wellicht slaapt ze veel en misschien slaapt ze weinig. We gaan het meemaken.

flesje op terras
Op vakantie vorig jaar in Drenthe

Gaan jullie nog op vakantie dit jaar? Hebben jullie nog tips voor lange autoreizen?