Onze week in (ongeveer) zeven foto’s – week 18 een week van eerste en tips gevraagd voor een goede stoel

Hallo! Wat een week afgelopen week. Het was een week van ‘firsts’, de eerste dag na mijn verlof, moppie ging voor het eerst naar de gastouder, de eerste keer omrollen en ook nog voor het eerst in slaap vallen in de wagen. Wat een bewogen week weer. Kijk je mee?

Maandag

Mijn laatste officiële verlofdag. Benthe en ik waren de dag lekker samen thuis en hebben veel geknuffeld. Jullie konden al eerder lezen dat ik best nerveus was om weer aan het werk te gaan. Dus ik vond dit een goed excuus om Benthe lekker niet in bed te leggen, maar lekker bij me te houden overdag. Lekker veel knuffelen.

we sloten de dag af met heerlijke sushi. Wat is dat toch lekker!! Ik kan hier elke dag wel voor gaan.

Dinsdag

Dinsdag was het dan zover. 1 mei, de dag waarop het echte leven weer begon. En kijk ons moppie nou, helemaal klaar om naar de gastouder te gaan. Ik had van het weekend nog dit te gekke rugzakje besteld en het was op tijd in huis. Vind je het niet geweldig! Past perfect bij ons bezige bijtje. Mama vond het moment bij de gastouder wel even spannend en er waren best tranen in de auto naar het werk toe. Heel fijn, juist op de dag dat ik voor het eerst weer echt make up op m’n giechel had. Maar dat ik had ik kunnen verwachten natuurlijk.

Gelukkig waren al mijn zorgen en compleet ongegrond. Ik werd verwelkomt door de liefste collega’s die het kantoor hadden versierd met posters en slingers. Het voelde zo fijn! Ik heb lekker zitten bijpraten met mijn vervangster en we zijn klaar om weer te knallen. Gelukkig kreeg ik halverwege de ochtend ook een appje van de gastouder dat Benthe heerlijk had zitten kletsen en vlot in slaap was gevallen….daar wel natuurlijk. Haha.

Woensdag

Woensdag was dus mijn ‘mama-dag’. Haha. Na één ochtendje werken had ik meteen een dag vrij. Dat is een goed begin of niet dan. Ik was lekker met Benthe en we hadden een rustige dag. Lekker gefocust op haar routine, de flesjes, slaapjes en lekker wandelen met z’n tweeën. En moppie had weer wat nieuws. Ik wilde hier een foto maken van haar op haar buikje, maar dat doet mevrouw dus niet meer. Want we rollen tegenwoordig. Gelukkig alleen nog maar van haar buik naar haar rug, maar ze gaat heel vlot! Geweldig om te zien.

Dan maar een foto’tje zo, kijk nou die grote ogen! Smelt

Donderdag

Donderdag was weer een heerlijke ochtend op het werk en ik haalde moppie om 12 uur weer op van de gastouder. ’s Middags gingen we lekker een stukje wandelen en voor het eerst viel ons moppie in slaap in de wagen! Echt dit heeft ze nog nooit gedaan, ze ligt meestal een beetje om zich heen te kijken en na 20 minuten is ze het zat en begint ze te sputteren en jammeren. Nu lag ze heerlijk rustig om zich heen te kijken en viel ze uiteindelijk rustig in slaap. Zo schattig, ik vond het echt jammer toen we weer thuis waren.

Vrijdag

Nog een eerste keer! Vriendlief had zijn eerste ‘papa-dag’. En zoals je kan zien had het een spectaculair einde. Hij had zichzelf per ongeluk buiten gesloten. Omdat Benthe nog binnen lag hebben we maar meteen maatregelen genomen. We hebben ontzettend gelachen toen we wisten dat alles goed was met ons moppie. En ach, woensdag komt het nieuwe ruitje.

Zaterdag

Zaterdag hebben we iets heel leuks gedaan! Maar daar ga ik nog niet te veel over uitweiden. Dat horen jullie later. We zijn ook lekker langs opa en oma geweest en mama wilde graag selfies maken. Dat was deels succesvol. Hoe leuk is haar nieuwe zonnehoedje!

Zondag

Omdat moppie dus nu op haar eigen kamertje slaapt betekend het ook dat we de schommelstoel die daar staat dus echt gebruiken. Ik geef daar nu de droomvoeding om 23.00 uur en één van ons geeft ook de nachtvoeding op haar eigen kamertje aan haar. En omdat ze toch nog wel veel last heeft van spugen en reflux houden we haar ook nog na de fles wel 20 minuten bij ons, rechtop, zodat de kans dat alles er weer uit komt klein is. We zitten dus best wat in die stoel nu. En ik merk dat ik hem toch niet prettig vind. Ik vind hem erg hard, smal en de armleuningen zijn erg laag. Wel vind ik het schommelaspect echt geweldig. Zondag zijn we dus even naar de Ikea gereden om te kijken naar de stoelen daar. Ze hebben een schommelstoel in de Poäng serie, maar ik vond deze ook wel heel laag. Zithoogte is 45 centimeter. Ik vraag me af of ik nog uit de stoel kom om 3 uur ’s nachts met een slapende baby op mijn arm. Dus als iemand nog een goede tip heeft voor een lekkere en betaalbare schommelstoel? Graag!!

Deze stoel is wel helemaal goed gekeurd door ons moppie. (Dat hoofdje!! haha) En dat komt mama goed uit want ik wil al jaren zo’n stoel.

Dat was het weer voor deze week. Komende week een kort weekje op het werk, maar twee dagen. En dan een heerlijk lang hemelvaart weekend, waarin wij ook een dag lekker naar Ameland gaan met vrienden! Genieten!