Onze week in zeven foto’s – week 13

Wat ik altijd een ontzettend leuke rubriek vind op andere blogs zijn de ‘foto dagboeken’. Ze worden ook wel een ‘plog’ = picture log of picture diary genoemd.  Met deze vorm van bloggen krijg  je een heel persoonlijk kijkje in het leven van de mama achter de blog. Het is meer het informele geklets wat je ook sneller mee krijgt op social media.

Ik zal zeker niet de enige zijn die deze vorm van blogposts leuk vind om te lezen, dus ik denk ik ga er ook eens mee experimenteren. Vind je het ook leuk? Vind je het niets? Laat het me vooral weten!

Maandag

kleur

Maandag hadden we een hele rustige dag. We gebruiken de maandag meestal om lekker bij te komen van het weekend. Papa gaat weer aan het werk en wij doen rustig aan in huis. We oefenen dan weer even met het slapen in eigen bedje overdag en gaan meestal een lekker stukje wandelen. Deze maandag was eigenlijk niet anders. Het enige wat ik echt heel grappig vond, was dat ik pas halverwege de dag erachter kwam dat Benthe dezelfde kleur aanhad als haar kamertje (helemaal mintgroen). We waren toch aan het lachen op het aankleedkussen, dus ik maakte even snel deze foto.

Dinsdag

Boekstart

Voordat ik zwanger was, was ik al razend enthousiast over dit initiatief: Boekstart! Bij de aangifte van je kindje bij de gemeente na de geboorte krijg je een pakketje mee (bij ons tenminste). Hierin zat ook de bon voor Boekstart, maar de bon is ook digitaal te downloaden. Die vul je in en daarmee kan je naar je bibliotheek. Je kindje krijgt dan een gratis (!!) bibliotheek abonnement. Dit abonnement is geldig tot zijn/haar 18e verjaardag. Ik vind dit echt heel erg gaaf. Afgelopen dinsdag was dan ook de dag dat ik met ons meisje naar de bibliotheek ging om haar bon in te leveren. Haha, lekker makkelijk te combineren met het ophalen van een boek wat ik voor mezelf gereserveerd had.

Ik was echt verbaasd over wat ze bieden voor haar leeftijd. In dit kastje staan allemaal boeken speciaal voor baby’s, waaronder dus ook veel knisperboekjes. Deze boekjes kan je lenen en als je ze inlevert dan worden ze eerst weer gewassen voordat iemand anders ze uitleent. Dat is toch echt super chic! Ik was erg verrast en vind het echt zo leuk.

Woensdag

benthe badje

Op woensdag had Benthe haar eerste afspraak met de chiropractor. We werden gezien door Fleur, die Benthe uitgebreid bekeken heeft en met mij een zeer prettig gesprek voerde over wat wij ervaren bij Benthe. We merken namelijk nog steeds dat ons meisje last heeft met drinken. Ze kan nog geen vacuüm maken met haar mondje, dus loopt veel voeding weg via haar mondhoeken en wordt ze erg moe van drinken, omdat ze hier zoveel moeite voor moet doen. Benthe heeft toch nog wel veel spanning in haar mond, nek en rugje. Gelukkig kunnen we daar nog wel wat aan doen. Hopelijk wordt het drinken makkelijker. ’s Ochtends voor de afspraak ging Benthe lekker in badje, ik vond haar zo schattig liggen op haar aankleedkussen, met al die doeken, dat ik toch even een foto’tje moest maken.

Donderdag

paastaart

Donderdag hadden we een rustige dag. Benthe zat nog volop in haar sprongetje en had veel aandacht nodig. Helemaal prima natuurlijk, lekker veel knuffelen. ’s Avonds ging ik voor het eerst echt een avondje weg! Op het werk van mijn vriend organiseerde de personeelsvereniging een workshopavond ’taarten versieren’. Dus ik en een vrouw van een collega besloten om gezellig samen te gaan. De mannen zouden dan op de kinderen passen, goed geregeld. En wat was het leuk! Ik ben niet zo’n bakker, maar ik vond het heel leuk om dit eens te doen en eens te leren hoe dit moet. Gewoon een avondje lekker freubelen. Genieten. Het is een echte meisjestaart geworden, dat dan weer wel. 🙂 Leuk toch.

Vrijdag

Op vrijdag is mijn vriend altijd vrij. Hij heeft zijn papa dagen nu al in laten gaan, wij hebben nu dus elke week een lekker lang weekend met z’n drietjes. Heerlijk vind ik dat!

Deze vrijdag gingen we met z’n drietjes naar Ede, naar De Fietser. Jongens wat is dat leuk! Totaal non-spon, maar het is echt een aanrader. Het is een testcentrum voor fietsen in een oude fabriek. Ze verkopen niets, dus je kan allerlei soorten fietsen testen en je hoeft je niet verplicht te voelen tot koop. Ik vind het nog wel eens lastig om ergens iets te gaan testen, omdat een verkoper je toch het liefst met een aankoop bon de winkel uit ziet lopen. Wij zijn hier heen geweest om eens te kijken naar een echte ‘mama-fiets’! En ze hadden toch een mooie! De Sparta Amazone 4 life, een elektrische fiets die zo ontworpen is dat de instap wat groter is op het moment dat je een kinderzitje voorop je fiets hebt. Ik vond het wel wennen hoor, op- en afstappen met een kinderzitje. Dat wordt nog wel even oefenen, maar ik kan niet wachten totdat Benthe goed kan zitten en we lekker gaan fietsen. Tot die tijd sparen we even door voor de fiets. 😉

Zaterdag

slapen in box

Zaterdag was een rustige dag. Benthe kwam uit haar tweede sprong en had erg veel behoefte aan slaap. Ze moest echt even bijkomen, ze sliep zelfs in de box. Iets wat eigenlijk nooit voorkomt.

De tweede helft van de middag vertrokken wij naar goede vrienden van ons in Amersfoort. Daar hebben we heerlijk gegeten en lekker bijgekletst. Zij hebben een zoontje van 1 en een dochtertje van 5 en we hebben na het eten met z’n allen uitgebreid onze cardio gedaan door Let’s Dance te spelen op de PS4. Heerlijke dag.

Zondag

paas brunch

Zondag was natuurlijk eerste Paasdag. Dit jaar voor het eerst met onze mooie meid. Wij gingen brunchen bij mijn ouders, met mijn ouders, zus en opa en oma. En er stond dit jaar dus een flesje melk naast mijn bord. Wat heb ik genoten dit jaar. Ons meisje was heerlijk rustig en heeft het zo goed gedaan! Zat lekker aan tafel in haar Maxi Cosi een beetje te lachen naar iedereen en te kijken naar alle versieringen. Super leuk.

’s Avonds gingen we door naar mijn schoonfamilie, daar gingen we gourmetten met mijn schoonouders, zwager en zijn drie kids. Ook toen was ons meisje eerst lekker aan slapen en heeft daarna lekker aan tafel gezeten. Ik was zo trots! En ik vind het zo’n gek idee dat ze volgend jaar met Pasen waarschijnlijk al kan lopen en gewoon op een stoel aan tafel kan zitten. Dan zullen we vast ook (voor het eerst in jaren) paaseieren zoeken!

 

Dit was mijn eerste week in foto’s! Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden. Voor herhaling vatbaar?