Onze week in zeven foto’s – week 16

Oh mensen wat een heerlijke week hebben we achter de rug! Niet alleen was het sunshine all around, maar wij waren ook een midweekje weg naar Center Parcs de Eemhof (no-spon). Genieten hoor. Dat is ook de reden dat er vorige week geen andere blog online is gekomen. We waren te druk bezig met genieten van ons nieuwe gezinnetje.

Volgende week ga ik terug naar het werk, dus het was de perfecte week om nog even met z’n drietjes weg te gaan. En het was ook perfect.

Maandag

Maandag was het de 16e en dat betekende dat ons moppie al weer drie maanden oud is! Hou op hoor jongens, waar blijft de tijd. De cliches zijn echt waar, wie had dat gedacht. Het werd wel tijd om de kaartjes naar beneden te halen. De woonkamer ziet er nu heel kaal uit.

Na het middaguur gingen we lekker onderweg naar Center Parcs. Wat was dat heerlijk. Wij hadden een huisje met de 50% korting van de  Prenatal, haha, we blijven Nederlanders natuurlijk he. En om even helemaal onbezorgd weg te gaan hadden we een VIP-huisje gehuurd. Dit betekent dat er een bubbelbad in het huisje zit, een (infra rood) sauna en dat er elke ochtend broodjes bij je huisje bezorgd worden. Wat ontspannen.

We hadden een huisje helemaal aan de rand van het park, dus was dit het uitzicht vanuit de woonkamer. Ik werd hier zo gelukkig van. Het was zo rustig en zo ontspannen. Met het heerlijke weer ging natuurlijk de schuifdeur ook open en overal en altijd hoorde je de vogeltjes. De eendjes zwommen voorbij en we hebben ook meerkoeten gespot. Wat relaxed.

Dinsdag

Dinsdag deden we lekker rustig aan, na een lekker ontbijtje gingen we even lekker wandelen over het park. Met een kleintje ga je natuurlijk ook even langs de kinderboerderij. Kan je niet vroeg genoeg mee beginnen toch. Haha. Ezeltjes, geitjes, biggetjes, eendjes, cavia’s, konijntjes. We hebben alles bekeken met ons moppie. Het gaat om het idee. ’s Middags kwam mijn zus een middagje oppassen en zijn Ramon en ik naar de Aqua Mundo gegaan. We zouden later deze week ook wel met Benthe naar het zwembad gaan, maar nu wilde we ook even met z’n tweetjes. Even van de glijbanen af en door de wildwaterbaan. Heerlijk met z’n tweeën, net zoals drie jaar geleden.

Woensdag

Hier heb ik naar uitgekeken! We gingen babyzwemmen. Ik kreeg de tip van een lieve mama op instagram, ze zaten op dat moment ook op het park en hadden eerder die week ook al babyzwemmen gedaan en vonden het geweldig. Ik ben zo blij dat we het gedaan hebben. Ook al vond Benthe het niet altijd even leuk!

Bij het badje thuis is het ook altijd 50/50 of ze het wel of niet leuk gaat vinden en zwemmen was eigenlijk ook zo. De eerste paar minuten vond ze het allemaal maar spannend en kon er geen lachje vanaf, maar eenmaal na het eerste liedje in het water was de pret wel op. Mevrouw begon lekker te brullen. We zijn eerder naar het warme bubbelbad gegaan wat gelukkig niet aan stond. Ze vond het prima in het warme water van het bubbelbad (al hoewel er nog steeds geen lachje af kon). Totdat de rest van de groep ook kwam, dat was haar te druk en daarna gingen de bubbels ook nog aan. Dat was echt te veel. Het werd brullen. Direct toen we haar uit het water haalde was het eigenlijk al goed en keek ze lekker om zich heen. Ze heeft nog wel een diploma gehaald! Geweldig

Moppie heeft na het zwemmen heerlijk geslapen in het huisje. ’s Middags zijn we nog lekker naar Harderwijk gegaan. We hebben door het centrum geslenterd en hebben een lekker rosé biertje (valt altijd tegen, maar moet je toch minstens een keertje per seizoen drinken op het terras in de zon haha) gedronken op het terras op de markt. Daarna hebben we Benthe bij mijn ouders gebracht, die wonen in Harderwijk en zijn wij heerlijk uit eten geweest. Wij hebben uren bij Japas (Ermelo) in het zonnetje op de loungebanken doorgebracht. Wat een luxe. Het voelde echt als een vakantie.

Tip hoor; ga lekker op vakantie bij familie in de buurt, iedereen wil wel even oppassen haha.

Donderdag

Donderdag werd het nog warmer! Tropische temperaturen van 29 graden werden gemeten. H̩ wat naar (haha! Рnot-). Maar met al die zon was er wel reden tot een ritje naar de Prenatal. Ik moest nog zonnebrand hebben voor ons meisje en we hebben meteen de Dooky (non-spon) ook meegenomen. Ik ben prettig verrast door dit product. Ik was echt bang dat de doek de wagen zou afsluiten en dat het warm zou worden, maar je spant het er echt boven, dus voldoende ventilatie in de wagen en toch lekker je meisje uit de zon. Daarnaast kan je het ook nog heel makkelijk oprollen door het klittenband wat er op zit. Echt een toppertje.

’s Middags zijn we naar (overgroot) opa en oma gereden en hebben we daar lekker geluncht. Het was wel ook een weekje vol familie.

Heerlijk met dit weer. Lekker buiten in de schaduw op het terras een flesje. Genieten zeg.

Vrijdag

Vrijdag gingen wij weer onderweg naar huis. We moesten om 10 uur het huisje uit zijn, ik was super trots op ons toen we om 10.15 de deur achter ons dicht trokken! Je hebt nogal wat in te pakken met een baby. De rest van de dag hebben we het lekker rustig aan gedaan, ons meisje had al genoeg indrukken gehad deze week. Zo veel nieuwe dingen gedaan en gezien. ’s Middags hebben wel lekker onder de parasol in de tuin doorgebracht. Zo schattig die babyvoetjes.

Zaterdag

Dat hoedje. Smelt. Volgens mij heeft Benthe mijn huid meegekregen, erg wit en erg snel verbrand. Daarnaast is een kinderhuidje heel kwetsbaar. Als ze voor hun eerste jaar verbranden is de kans op huidkanker later in hun leven veel hoger. Sinds ik ook zo’n kwetsbare huid heb en mijn vader ook huidkanker heeft gehad, ben ik erg waakzaam. Dus ik ben al in de weer met hoedjes, smeerseltjes, Dooky’s en de grote parasol in de tuin. Maar kijk dit mooie meisje nou, met haar veels te grote hoedje. Ik smelt wel hoor als ik dit zie.

’s Avonds zijn wij als afsluiter van de vakantie nog lekker uit eten gegaan. Ik moet altijd zo lachen als ik dit zo zie staan. Zo iets simpels, maar het geeft zo goed weer van hoe leuk het leven is! Wij een lekker kopje koffie en ons meisje een lekker flesje. Genieten dat we nu uit eten kunnen en we kunnen ons meisje lekker meenemen. Wat een rijkdom.

Dat was mijn week weer. Hebben jullie ook zo genoten? Ondanks dat het weer volgende week minder wordt gaan we gewoon door met genieten hoor. De laatste volledige week verlof. Daarna is het weer terug naar de realiteit. Dat wordt spannend.