Onze week in zeven foto’s – week 17

De laatste week van mijn verlof ging deze week in. Ik heb er een heel dubbel gevoel bij. Ik heb zin om weer aan het werk te gaan, om even geen mama te zijn en om mijn werk, wat ik altijd super leuk vond, weer op te pakken. Maar ik vind het ook spannend. Ik ben vijf maanden weg geweest, teamontwikkeling is doorgegaan zonder mij en de gemeenteraadsverkiezingen zorgen voor een nieuw college. Daarnaast heb ik nu een lief klein meisje wat volgende week voor het eerst naar de gastouder gaat. Halve dagen gelukkig. Mama mag even wennen aan de nieuwe situatie.

Maar eerst deze week. Extra genieten deze week van onze tijd samen. Dan maar een keertje vaker bij mama een slaapje doen i.p.v. in je bedje. Lekker veel tijd samen.

Maandag

cb drie maanden

Maandag mocht ons meisje weer naar het consultatiebureau. Ik was zo benieuwd hoeveel ze deze keer weer gegroeid zou zijn. Ze doet het toch goed ons moppie. Echt een toppertje. Ze groeit lekker door en van de kinderarts kregen we de opmerking om vooral verder te gaan met wat we doen. Ze doet het heerlijk. Hierna nog 1x prikjes en dan is het over totdat ze 11 maanden is.

Dinsdag

eerste keer vastgrijpen

Kijk mijn kleine blije ei eens. Dinsdag kon mijn meisje opeens iets nieuws! Speeltjes vastpakken en vasthouden. Mijn innerlijke cheerleader kwam natuurlijk direct naar buiten om haar aan te moedigen en de rest van de dag is er geoefend met Sofie de Giraf. Mama moet soms even helpen met het vastpakken van Sofie, maar dan wordt er druk mee gezwaaid en Sofie is ook al geproefd. Waar ik dan weer vreselijk om moet lachen omdat ze toch een vies hoofd trekt.

Woensdag

puckababy mini

Ons meisje is nu 14 weken oud. Tijd om de volgende slaapzak van Puckababy eens uit te proberen. Dit is het model de Mini (opvolger van de Piep). Ik vind het een groot verschil hoor. Ze ligt hier echt veel ruimer in en kan haar armpjes gewoon omhoog gooien, waardoor ze de hele slaapzak ook omhoog trekt en haar hoofd er bijna in verdwijnt. Ik vind het nog een beetje spannend. Maar de Piep wordt echt te kort. Als ze haar beetjes strekt dan staat de stof bijna strak. En alleen onder een dekentje gaat ook niet want ze schopt echt alles van zich af. Ik vind het wel een super mooie slaapzak, vooral met die pretoogjes erboven natuurlijk.

Donderdag

tummy time

Deze foto’s hebben we gemaakt voor papa. Die wilde een nieuwe foto voor zijn bureaublad hebben op het werk en dat moest natuurlijk wel liggende foto’s zijn. Benthe en ik waren oefenen aan het rollen in de box, dus de perfecte tijd voor wat kiekjes.

Vrijdag

Vrijdag was natuurlijk Koningsdag. Reden om ons meisje ook in het oranje te kleden. We hadden een rustige ochtend en zijn ’s middags naar de kleedjesmarkt gegaan. We hebben uiteindelijk niets gekocht en het was rustig in de stad. Dus met nog wat gewone boodschapjes zijn we uiteindelijk weer naar huis gegaan.

Zaterdag

Zaterdag was een heel ander verhaal. Het was de dag dat onze schuur omgebouwd ging worden. De deur was eerst links en deze wilde ik graag naar rechts hebben. Ons pad loopt namelijk rechts langs ons huis en dan de achtertuin in. Vriendlief en ik hebben allebei een nieuwe fiets gekocht en ik wil zo min mogelijk moeilijke bochten maken met een zware fiets. Dus ging de boel om. Mijn vader kwam helpen. Ze zijn geweldig lief dat ze dit gedaan hebben en het was gewoon in 1 dag gefixt! Super.

Ondertussen was ik lekker met ons moppie bezig. Boekje lezen voor een slaapje bijvoorbeeld.

Maar ook mijn vader vind het heerlijk om met zijn kleindochter te knuffelen tussendoor.

Zondag heb ik geen foto’s gemaakt. Vriendlief was een beetje kapot van het klussen van de dag daarvoor dus die deed het rustig aan. Mijn moeder kwam nog op bezoek, die wilde ook nog even met haar kleindochter knuffelen en we hebben de slowcooker aangezet en heerlijke pittige kip gegeten. Een typische zondag dus eigenlijk.

Komende dinsdag is het 1 mei en dat is de dag dat ik weer terug naar het werk ga. Voor Benthe heb ik een geweldige rugzak besteld zodat ik al haar spulletjes mee kan geven en zelf ga ik weer eens mijn hakken en make-up tassie uit de kast trekken.

Bedankt voor het meekijken!