Onze week in zeven foto’s – week 19

Hallo! Afgelopen week was zo fijn! Twee ochtenden werken en toen een super lang weekend waarin vriendje ook vrij was en het weer was goed. Wat hebben wij ontzettend genoten. Kijk je mee?

Maandag

Wat was het lekker weer he? Maandag werkte ik een halve dag en was Benthe een halve dag bij de gastouder. ’s Middags na haar slaapje hebben we lekker op het kleed in de tuin gelegen. Heerlijk om te zien hoe zij de wereld ontdekt, hoe ze de wind ervaart en de kleuren bekijkt. Heel leuk om te zien.

Dinsdag

Dinsdag was ook een rustige dag. Meisje was ’s middags weer lekker bij mama en viel spontaan na haar fles op schoot in slaap. Dat mag, ze zal het wel nodig hebben. Maar na ruim een uur op mijn schoot geslapen te hebben moest ik wel heel nodig naar het toilet. Maar als ik haar wegleg in de box wordt ze altijd binnen een minuut wakker. Behalve dinsdag. Een half uur lang heeft ons moppie geslapen in de box! Ik was zo verbaasd dat ik deze foto maakte om naar mijn vriend te appen. Het was zo schattig om te zien.

Woensdag

Woensdag begon voor ons een heerlijk lang weekend. Woensdag ben ik al vrij, dat is mijn ‘mama-dag’, donderdag Hemelvaart en vrijdag vrij. Genieten dus! Vriendlief moest nog wel werken en het was erg warm, dus wij deden niet veel. Lekker kleutelen; badje, wandelen, flesje, slapen. En weinig foto’s dus. Wij moesten ook nog op controle komen bij de chiropractor, maar ze was erg tevreden met de spanning bij Benthe. We hoeven niet meer terug te komen, tenzij er aanleiding voor is. Binnenkort komt hier een uitgebreid artikel over.

Donderdag

Donderdag was Hemelvaart en wij zouden lekker een dagje naar Ameland gaan, maar vanwege het weer hebben we dit uitgesteld naar vrijdag. Maar dat betekend dat ik geen foto’s heb van donderdag.

Vrijdag

Wij gingen met goede vrienden en hun zoontje van bijna 8 maanden een dagje naar Ameland. We pakte te vroege boot en namen de laatste boot terug, tussendoor hebben we lekker op de fiets rondgereden. We huurde een bakfiets waar de Maxi Cosi zo ingeklikt kon worden. Vriendje durfde hier gelukkig mee te fietsen. Onze vrienden hadden een fietskar gehuurd voor achter de fiets, hun zoontje is natuurlijk wat ouder en kan al beter rechtop zitten. Mooi karretje hoor! Poeh. Ik heb het twee honderd meter geprobeerd op de bakfiets, maar vond het doodeng. Benthe vond het prima en sliep voornamelijk. We hebben gepicknickt bij de vuurtoren, Nobeltje gehaald bij Hotel Nobel en lekker lang op het terras gezeten bij het Nes Café. Wat een ontzettende heerlijke dag!

Als afsluiter zijn we naar de Pannekoektrein in Marrum geweest! Wat een aanrader met kinderen. Super leuk. Een echte trein, lekker ouderwets, personeel in kostuum, het menu is de ‘dienstregeling’ en een pannenkoek noemen ze een ‘bestemming’ en als je nog een dessert wilt dan kan je ‘overstappen’. Zo grappig. We hebben heerlijk gegeten en de kinderen vonden het ook leuk.

Zaterdag

 

Twee weken terug was bij ons de tuin aan de beurt. Jullie konden zien hoe wij de voorkant van onze schuur verbouwd hadden en hoe mijn lieve vader daarbij hielp. Vandaag was het tijd om naar mijn ouders te gaan en ze daar te helpen. Afgelopen winter was de overkapping in de achtertuin gesneuveld onder de sneeuw. Nu was het eindelijk tijd om het dak te maken. Mijn moeder is niet alleen dolgelukkig met de vernieuwde overkapping, maar ook met een hele dag met haar kleindochter. Ik was ook zo trots weer op ons moppie, ze ging heel goed slapen in het campeerbedje boven, ze brabbelde en lachte naar iedereen. Het is zo bijzonder en geweldig om te zien hoe je familie verliefd is op je kind. Ik kan hier ontzettend van genieten.

Zondag

Ik val echt in de herhaling, maar zondag was een heerlijke luie dag. Haha, het was mijn allereerste moederdag. Zo bijzonder!! Ik werd verrast met uitslapen, koffie op bed en een klein moppie in haar slaapzakje. In dat slaapzakje had ze een cadeautje voor mama. Ik kreeg een prachtige armband met haar naam erop. Wat ben ik hier ontzettend blij mee. Ik vind het zo bijzonder om nu ook ‘mee te doen’ aan moederdag. Zo onwerkelijk nog.

Maar na de dag op Ameland en de lange dag bij mijn ouders was Benthe helemaal kapot. Ze heeft bijna de hele zondag geslapen, drie slaapjes boven in haar bedje en ook nog twee bij mij op schoot. ’s Nachts sliep ze ook nog eens heel goed door! Haar papa had het ook nodig, na een dag fietsen (met zware fiets en veel tegenwind) en een klusdag bij zijn schoonouders was hij ook kapot. Ik zat op de bank met een slapende man en slapende baby. Ik heb lekker mijn boekje gelezen en me niet druk gemaakt.

 

Dat was deze week. Vanaf vandaag een ‘volle week’, geen smokkeldagen deze week. Dat komt met Pinksteren weer. Komende week wat meer werken, hopelijk een afrondende sessie voor mij bij mijn therapeut en dan weer een lang weekend. Het weer blijft nog even lekker, dus lekker verder met genieten. Hebben jullie nog heerlijke plannen?