PLOG: Benthe is gedoopt

Zondag 3 juni was het dan zover. Benthe werd gedoopt. Wat was het een ontzettend mooie dag. Niet alleen het weer werkte ontzettend mee, maar het was ook een super liefdevolle dag met al onze familie en vrienden. Natuurlijk werden er genoeg foto’s gemaakt. Kijk je mee?

De laatste voorbereidingen

Wij waren al vroeg op pad. Benthe is natuurlijk altijd op tijd wakker, tegenwoordig is een zondag vroeg starten geen probleem meer. Om 8 uur stonden wij al vertrek-klaar en om half 9 was het gaan, met de banaan. Eerst was het tijd om de taart op te halen. We wilde na de doop door naar het terras en dan hadden we natuurlijk een heerlijke, frisse, taart nodig. De Zoetige Taart uit Havelte had voor ons een prachtige taart gemaakt.

Daarna gingen we door naar mijn ouders, wij waren hier op tijd zodat we lekker Benthe nog een flesje konden geven en zelf ook nog een bakje koffie konden drinken. De doopjurk hing ook bij mijn moeder al klaar. Deze jurk is al sinds 1836 in onze familie! Mijn moeder, ooms, tantes, neefjes, nichtjes, mijn zus en ik zijn allemaal gedoopt in deze jurk. Ons meisje is de eerste in 26 jaar die gedoopt is in deze prachtige jurk.

De Doop

Om 12.30 uur begon de doopdienst. Ik vind het wel heel bijzonder dat ons moppie gedoopt is, niet alleen in dezelfde jurk als haar moeder, tante, oma, ect, maar ook in dezelfde kerk.

De pastor die de doop ‘deed’, deed het ook echt heel leuk. Heel luchtig, licht, vol liefde en vrolijkheid. Hij legde alles uit voor iedereen die niet bekend was met de kerk en maakte het niet zwaar. Iets wat wij heel erg fijn vonden.

Benthe had in de auto natuurlijk niet goed geslapen en ook haar flesje was niet opgegaan bij mijn ouders. De kerkdienst was dus nog niet begonnen of ze was al jengelig. Vriendlief had haar vast en heeft haar de rest van de fles gegeven. De laatste slok was nog niet binnen of ze viel spontaan in slaap. Haha. Sterker nog, ze heeft de hele doopdienst geslapen.

In totaal werden drie kindjes gedoopt. Benthe was de derde, waar ik blij mee was, omdat ik dacht dat ze wel wakker zou worden. Dat was niet het geval. Ook niet toen haar peettante haar overnam van haar papa, ook niet toen de pastor water over haar hoofdje heen goot. Ze kreeg zelfs wat extra om te kijken of ze echt niet wakker wilde worden. Maar mevrouw sliep lekker door.

Ook van de zalf en de zegen werd ze niet wakker. Ik moest er stiekem erg om lachen. Vind het heerlijk typisch voor ons meisje. Zelfs toen ik haar daarna kreeg sliep ze gewoon door.

Papa mocht de kaars aansteken.

Kijk deze trotse papa en mama nou! Dit was al na de dienst en moppie werd een klein beetje wakker.

 

Feest

Daarna was het tijd om haar weer om te kleden en we vertrokken lekker met onze familie en vrienden naar het terras. Het was nog heerlijk weer en wat was dat genieten. Moppie had ook zo lekker geslapen dat ze het heerlijk vond op het terras en lekker wakker en gezellig was.

Eerst de taart aansnijden, wat was ‘ie lekker! Met een framboos/passievrucht vulling! Geweldig, lekker fris.

En ons moppie mocht de hele tijd bij opa zitten. Opa is gek op zijn meisje en laat haar niet los hoor. Iemand anders mag blij zijn als ze ze even mogen vasthouden. En kijk die hand nou! Wat een verschil tussen opa en kleindochter. Geweldig. En natuurlijk is de vinger van opa ook erg lekker. Hap Hap.

En bij een doop horen toch ook nog steeds cadeautjes. Wat is ze verwend! De Vtech Knuffel en Speel Puppy was direct favoriet bij Benthe, wat kan dat kind lachen om zo’n heerlijk klein beestje met lichtjes en liedjes.

En natuurlijk hoort er ook een echte eerste kinderbijbel bij.

Daarnaast heeft ze een prachtig armbandje gekregen van haar peettante en oom, boekjes, knuffeltjes, een mooi armbandje van haar tante. Echt een mooi verwend meisje.

Wij hebben ook iedereen een kleinigheidje mee naar huis gegeven. We vonden het zo bijzonder dat ze er bij waren! Het voelde zo warm met iedereen.

Nog even lekker spelen bij opa.

En toen was het tijd om naar huis te gaan. Ons meisje heeft die nacht voor het eerst in lange tijd weer doorgeslapen. Ze was moe van alle aandacht en alle prikkels. Maar wat was het een heerlijke dag.

Dat was onze dag in foto’s, vond je het leuk om te zien? Ik hoor het graag.

Volg mij ook op Instagram en Facebook
 

 

Deze post bevat een affiliated link.