PLOG: onze vakantie – zonder auto – naar Ameland

Eerder deze vakantie hadden wij al een weekje in Drenthe erop zitten. Maar we mochten nog een keertje! En ik was hier zo blij mee. Ondanks dat onze week in Drenthe hartstikke leuk was, was het ook echt takke warm. Ik snakte echt naar een vakantie waarin wij iets meer konden doen. Waarin het allemaal net wat aangenamer zou zijn, ik ben echt gewoon niet gemaakt voor die hitte. Dus gingen wij gelukkig nog even een paar dagen naar Ameland. Natuurlijk maakte ik hier ook voldoende foto’s. Kijk je mee?

Zonder auto

Dit vond ik vooral erg spannend. Wij zouden de overtocht naar Ameland maken zonder auto, deze hebben wij op het vaste land laten staan. We kozen hiervoor omdat de overtocht met auto naar het Waddeneiland zo ontzettend duur is. En voor die paar dagen moet het best lukken toch? Het was een avontuur! Wel namen we onze eigen fietsen mee. En Benthe ging mee in de draagzak. Ik ben totaal geen voorstander van een baby in de draagzak op de fiets, i.v.m. de veiligheid. Maar we konden de boot op wandelen met fiets en baby, dit ging helemaal goed.

baby in draagzak bij mama

En als je alleen maar je fietsen meeneemt. Dan heb je wel een grote tas nodig. Al onze kleding, de kleding voor Benthe, haar luiers en voeding, moesten tenslotte wel mee. En dit lukte met een giga rugzak die we nog hadden liggen. Kijk papa eens stoer zijn! We konden zo zelfs nog een boxkleed meenemen waar moppie lekker op zou kunnen liggen en spelen in het hotel.

papa met rugzak

We hebben net allebei twee prachtige nieuwe (elektrische) fietsen en deze zouden we lekker meenemen. Benthe kan nog niet goed genoeg zitten voor een zitje op de fiets en thuis hebben we dan ook een fietskar voor achter de fiets. Deze wilde we niet meenemen, dus hadden we er eentje gehuurd op het eiland bij fietsverhuur Molenaar (no-spon). Deze verhuurder is super fijn want je kan je fietsen direct naast de boot al ophalen. Je hoeft niet eerst de hele kade af te lopen. En het is hier meestal wat rustiger. In de fietskar zit een babyschaal, dan weten we zeker dat moppie goed zit.

fietskar op ameland

We hadden een kamer geboekt in Hotel Ameland. Wat een heerlijk hotel, super vriendelijk en behulpzaam personeel, een heerlijk ontbijtbuffet en een grote, ruime kamer. Genoeg ruimte voor een babybedje dus

Hotel Ameland

En niet onbelangrijk. We hadden kamer 1, de kamer naast de bar. Dus toen Benthe ’s avonds naar bed toe ging konden wij lekker nog even naar de bar toe. Spelletje doen en drankje drinken. Super goed geregeld. Natuurlijk ging de babyfoon ook mee.

drankje bar hotel ameland

Hotel Ameland lag op 3 minuten fietsen van het centrum van Nes. Heerlijk dus, want het hotel heeft niet (elke avond) de gelegenheid om te dineren. Dus dan gaan we lekker het centrum in, ook wel leuker eigenlijk. En als je geen kinderwagen mee hebt, dan gebruik je toch gewoon de fietskar als buggy. Heel handig.

fietskar op ameland

Natuurlijk hebben we ook gefietst. We kozen er in eerste instantie eens voor om niet te fietsen richting Hollum, deze kant dennen we al goed. Maar we gingen richting ’t Oerd. Het natuurgebied op Ameland. Wat was het heerlijk!

fietsen op ameland

natuur ameland

Het is ook geweldig fijn dat ons meisje zo goed kan slapen in een fietskar. Dan kunnen we gewoon de hele ochtend de hort op, zonder dat ze perse naar haar bedje toe moet. En kijk mijn mooie nieuwe mama fiets nou.

mijn mooie mamafiets

t oerd op ameland

Nadat we bij ’t Oerd geweest zijn hebben we terug gefietst en besloten we even wat te drinken bij een strandtentje. We waren lekker op tijd weggegaan ’s ochtends, dus we fietsen hele stukken zonder andere tegen te komen. We waren echt voor de drukte uit. Heerlijk zeg! Genoeg ruimte om dus even een shameless selfie te maken 😉 haha

shameless selfie

Lol in de fietskar

Elke dag hebben we siesta in het hotel gehouden. Ook na de fietstocht. De accu van de fiets moest toch opgeladen worden. Benthe ging lekker slapen in haar bedje en wij keken een Netflix serie op de iPad of vielen zelf ook in slaap. Helemaal ontspannen dus. Heerlijk! Daar is de vakantie voor.

hotel ameland

Lekker spelen op de hotelkamer

Op donderdag was er ’s middags wat minder goed weer voorspeld, dus kozen we er voor om naar het Natuurcentrum Ameland te gaan. Het lag op maar een paar minuten wandelen van het hotel af en ze hebben daar een uitkijk toren, een groot aquarium en zeer veel informatie over de waddenzee en de Ameland. Je kan er alles leren over dijken, de zee en de dieren. Ook is er een blotevoetenpad. Wat ik super leuk vind, maar Benthe is er nog iets te klein voor en met het slechtere weer wilde we juist naar binnen. De grootste lol hadden we bij het aquarium. Dat vond Benthe ook heel leuk.

natuurcentrum ameland

natuurcentrum ameland

aquarium ameland

De laatste avond zijn we nog uit eten gegaan bij ons favoriete plekje. Cafe Nes in Nes. We zitten hier heel graag. Het terras is altijd heerlijk, lekker lounge banken, binnen is het ook gezellig ingericht. Het personeel is altijd vriendelijk en behulpzaam. Zo ook deze keer. Het personeel had allemaal kussentjes geregeld zodat ons meisje goed kon zitten in de kinderstoel. Ze hadden speelgoed voor kinderen en ze kreeg veel aandacht. En Benthe is gek op aandacht. Helemaal goed dus.

De volgende dag, met nog een laatste blik op de super leuke huizen in Nes, gingen we weer naar de boot om naar huis te gaan. Helaas.

huizen ameland

boot ameland

Wat een heerlijke vakantie. Wanneer kunnen we weer terug?

 

 

Volg mij ook op Instagram en Facebook