PLOG: onze vakantieweek in Drenthe

Dit jaar gaan we niet ver weg met de vakantie. Ik heb er nog geen zin in of behoefte aan dat we met ons meisje een lange dag in de auto zitten naar een land waar het nog heter is dan hier. Het is hier al te heet. Dus wij zijn lekker in eigen land gebleven. We waren een week naar Drenthe en hebben het lekker rustig aan gedaan. Kijk je mee?

Camping de stal in Drijber

We hadden een huisje gehuurd in Drijber op camping De Stal. Een hele rustige camping tussen Hoogeveen en Assen in. We konden de tuindeuren open slaan en hadden direct een prachtig uitzicht; helemaal niets en af en toe wat koeien of een paard.

uitzicht camping Drijber

We zijn van vrijdag tot vrijdag op vakantie gegaan. Het eerste weekend stonden vrienden van ons op dit veld naast ons. Ze kwamen ook drie dagen langs. Echt super gezellig.

Het weekend

We kwamen vrijdag eind van de middag aan. En hoe kan je je baby bezig houden als je de auto moet uitpakken? Werkt goed!

Benthe bezighouden als we de auto uitpakken

Vrijdagavond was gewoon gezellig. Benthe ging nog lekker makkelijk naar bed. Dat werd later deze week wel anders, zoals ik al schreef in de het artikel ‘mijn baby wil geen speen meer’. We hebben heerlijk ge-bbq’d en daarna een spelletje gespeeld.

Zaterdag gingen we een dagje naar de Aquamundo bij Center Parcs De Hutteheugte. Super mooi zwembad! Echt een leuk zwembad, een aanrader. En met z’n vieren erheen vind ik dan weer een aanrader voor als je met een baby gaat. Dan kan je toch mooi ook samen even een glijbaan of wildwaterbaan pakken en kan iemand anders even bij Benthe blijven. Ik was wel even bang dat Benthe hier ook niet wilde slapen, maar gelukkig was de papa daar. Hij kon haar geweldig goed in slaap wiegen. Ze heeft eerst bij haar papa bijna 45 minuten geslapen en toen bij mij ook nog. Mooi moppie.

baby slaapt in zwembad

En Benthe is nu gek op zwemmen! Eerder vond ze het nog niets, maar ze is nu toch wat ouder en ze heeft het helemaal naar haar zin in het water. Spetteren en spatteren en heerlijk dobberen in haar ‘swimtrainer‘. We zijn er eigenlijk de hele dag geweest en hadden het heerlijk.

’s Avonds was het weer heerlijk, spelletje spelen, wijntje drinken, barbecue! We hebben echt genoten van de gezellige avondjes.

Zondag kwamen mijn ouders langs. We hebben ’s middags lekker gerelaxed op de camping. Het waaide behoorlijk en dat was super! Dat maakt het heerlijke hete weer wel wat dragelijker. ’s Avonds hebben we pannenkoeken gegeten bij het Oud Saksische Koffie- & Pannenkoekboerderij: ’t Hoes van Hol-An. De pannenkoeken waren heerlijk en de omgeving is geniaal. Deze pannekoekenboerderij ligt in (Oud) Aalden. En daar staan allemaal nog van die echte oude Drentse karakteristieke boerderijen! Zo geweldig mooi. Ook ligt het tegen een echt ouderwets schildersdorpje aan. Echt prachtig!

De week in Drenthe

Maandag deden we rustig aan. Even bijkomen voor ons moppie. We hebben goed gelet op de slaapjes en hebben niet veel gedaan. Even de prikkels van het weekend verwerken voor Benthe.

Dinsdag zijn we de hitte ontvlucht door eens even een kijkje te nemen bij Boer Staphorst. Een groot woonwarenhuis. We vonden de keukens en badkamers heel erg mooi, we zijn ook wel van plan om hier nog eens een afspraak te maken met een keukenplanner.

Boer Staphorst

Vriendlief was in ieder geval helemaal in de zevende hemel op de barbecue afdeling. Weber-heaven.

barbecue afdeling Boer Staphorst

 

Hierna zijn we gaan lunchen bij Hotel – Restaurant Waanders, om de hoek van Boer Staphorst. Eerlijk? Ik vond het geen aanrader, het duurde erg lang, het eten was niet heel bijzonder lekker, maar wel duur. Geen herhaling voor ons.

Wel liet ons meisje even goed zien dat ze deze week ook weer heel anders lacht. Eerst was het nog een voorzichtig en lieve glimlach. Nu gaat ze all-out. Een volledige grote (lekker lelijke) grijns, de neus rimpelt en laat ze trots haar twee tanden zien. Het is geniaal om te zien. Ik doe graag mee.

Waanders Staphorst

Woensdag zijn we naar Assen gegaan, ook hier hebben we een paar uurtjes heerlijk gezwommen. We vinden het allebei zelf zo heerlijk om op vakantie veel te zwemmen. Echt het vakantiegevoel. En het is dus ook zo ontzettend leuk dat Benthe het nu ook leuk vind. We zijn niet te lang gebleven. Wij waren allemaal nogal moe. Dus eventjes was prima.

Zwemmen in Asen

 

’s Avonds wilde moppie weer niet slapen. Dus na anderhalf uur besloot ik haar nog maar een flesje te geven. Het spelletje staat er heel fanatiek opgezet, maar we hebben echt maar tien minuten gespeeld. Tegen de tijd dat Benthe echt op bed lag was het te donker en werden we te erg op gegeten door muggen. We zijn lekker ook naar bed gegaan.

flesje op terras

Donderdag gingen we terug naar Assen. We hebben bij Plein 10 op het terras gezeten. Leuk tentje zeg! Heerlijk eten en een gezellig terras. Daarna nog lekker even door Assen gewandeld.

Terras bij Plein 10 Assen

’s Middags hebben we nog lekker gepoedeld in het badje op de camping. Ja we hebben het er van genomen dat Benthe nu ook van water houdt.

badje op camping in Drenthe

 

En vrijdag was het al weer tijd om terug naar huis te gaan. We hebben ’s ochtends nog lekker gek gedaan en lekker gespeeld in het huisje. Tegen kwart over tien hadden we de auto ingeladen en konden we op huis aan.

gek op camping in Drenthe

 

Nu zijn we heerlijk een paar dagen thuis en later deze week gaan we dan nog een paar dagen naar Ameland toe. Dit wordt ook leuk. We laten de auto op het vaste land staan en gaan alleen met de fietsen over. Dat wordt creatief inpakken. Hier heb ik heel veel zin in! Daarna zijn we nog een weekje thuis voordat we allemaal weer beginnen aan het ‘gewone leven’.

Hebben jullie ook zo genoten van de zomervakantie tot nu toe?

 

 

Volg mij ook op Instagram en Facebook

 

Dit artikel bevat een affiliated link.