PLOG: Woensdag mamadag

Elke woensdag ben ik ‘vrij’. Ik werk dan dus niet voor mijn werkgever. Het is mijn ‘mama-dag’. Super gezellig altijd een dag met mijn moppie. Deze week moesten we langs het consultatiebureau en ging ik daarna lekker nog even langs de intratuin. Kijk je mee met deze gezellig keuteldag?

Consultatiebureau

Om 11 uur ’s ochtends mochten wij ons melden bij het consultatiebureau. Een lastige tijd want dan krijgt ze normaal gesproken precies haar flesje. Maar moppie was vroeg wakker, rond 06.30 uur dus ik kon het ochtend flesje ook wat eerder geven en haar ochtend slaapje ook weer wat eerder laten beginnen. Zo zat ze om 10.15 uur al weer aan een fles en kon ze vrolijk daarna naar het CB.

We waren sinds 23 april niet meer geweest, dus ik heel benieuwd hoe zwaar en lang ze is. Met vijf maanden is ons meisje nu 6690 gram en 64 cm lang. Qua gewicht en lengte loopt ze precies op de 50% lijn. Heerlijk om te horen dat ze lekker nog op haar lijntje zit en lekker groeit. Wordt ik blij van.

Ze hebben haar ook weer geplaagd. Ze kreeg voor de derde keer prikjes. Nu geen prikjes meer totdat ze 11 maanden oud is. Ze schrok van de prikjes en moest even stevig huilen. Maar zodra we een drukke wachtkamer in liepen was het weer over. Meisje is dan zo nieuwsgierig naar wie er allemaal zijn en wat er allemaal gebeurt dat ze niet meer huilt. De wachtkamer moest lekker lachen om haar. En zij lachte weer vrolijk terug.

Met een grote glimlach liepen we het gebouw uit.

Intratuin

Ik besloot door te rijden naar de Intratuin. Ik wilde nog twee plantjes hebben en even kijken bij de plankjes die ik gezien had waarvan ik dacht dat ze leuk zouden zijn op haar kamer.

Het kon of een grote fout worden, dat ze niet zou kunnen slapen en veel honger had. In dat geval had ik bedacht dat ik even bij de Intratuin een kop koffie kon drinken en haar een flesje kon geven. Of ze zou lekker slapen en dan zouden we thuis nog een flesje doen. Uiteindelijk werd het het tweede. Twee seconden in de auto en ze viel in slaap en ze werd pas wakker toen ik aan het afrekenen was. Maar in de auto naar huis viel ze weer in slaap. Zo schattig.

Bij de Intratuin heb ik twee planten gekocht, één grote vetplant en één vrolijke Pannenkoekplant. Ook nam ik lekker nog twee ‘wolken-plankjes’ mee.

 

Ik had ze weken geleden al gezien en ik vond ze nog steeds leuk. Ik nam er lekker twee mee voor haar kamer. Voor maar 6.99 euro per plankje kan dat best. Of er gaan knuffels in die nu nog in haar bedje staan, of ik zet er boekjes in. Weet ik nog niet zeker.

Op alles kauwen

Benthe zit in een fase dat ze alles in haar mond wil stoppen en er op wil kauwen. Ik zie of voel nog geen tandjes, maar het kauwen en het kwijlen; het kan er maar zo aan zitten te komen. Ondertussen gaat alles de mond in: Sofie’tje de bijtring of mama haar hand. Het maakt niets uit.

Toen Benthe ’s middags lag te slapen heb ik zitten stoeien met de Besta planner van Ikea. Natuurlijk moet ik dan vriendlief op zijn werk storen met foto’s. Haha. We zijn aan het kijken of we een andere tv kast willen hebben, maar we zijn er nog niet over uit.

Plan jij ook altijd afspraken in op je mama-dag? Zoals het CB? Of plan je afspraken in met vriendinnen? Of zie je wel wat de dag brengt?

Laat me weten, vind ik leuk!

 

Volg mij ook op Instagram en Facebook