Project droomhuis

Wie mij op Instagram volgt kan het bijna niet ontgaan zijn. De grote verbouwing van ons droomhuis is begonnen! De afgelopen jaren zijn wij al een paar keer verhuisd, dus dit is voor ons niets nieuws. Maar dit is wel de eerste keer dat wij zo’n grote verbouwing doen. Waarom doen we dat nu wel? Omdat we nu het huis gevonden hebben waar we de komende twintig jaar blijven wonen. Daarnaast zijn onze familie en vrienden er denk ik ook wel klaar mee om ons nog een keer te verhuizen. 😉

Eerst verbouwen

Ik schreef al eerder dat het huis bijna aan bijna al onze wensen op ons wensenlijstje voldoet. We willen het huis graag alleen wat meer naar onze wensen inrichten. Zo ligt er nu nog overal rood tapijt, parket in de woonkamer en de muren zijn voorzien van behang of het is schoon metselwerk. Dit is gewoon niet onze stijl. Dus tijd om te verbouwen.

En onder het motto: ‘Je doet het nu of je doet het niet’. Gaan we er ook wel rigoreus tegenaan. Gelukkig krijgen we niet alleen hulp van familie en vrienden, ook hebben we de nodige klussen uit besteed aan de professionals. We geven onszelf vijf weken de tijd. Wat gaan we dan allemaal doen?

woorkamer

Week 1

Breek die boel! Het huis wordt gestript. Alle vloeren op de eerste verdieping en op de begaande grond (met uitzondering v/d bijkeuken en garage) gaan eruit. Daarnaast maken we de muren klaar voor de stukadoor, dus al het behang gaat er af en de leiding die moeten, worden in de muur ingefreesd. De gaskachel die in de woonkamer staat gaat er ook uit en de convectorput (x2) die halen we eruit en vullen we op. En we slopen één muur van de badkamer, zodat deze vergroot kan worden. En worden er andere voorbereidingen getroffen, leidingwerk voor de aansluiting van de vloerverwarming, ect.

Week 2

In deze week begint de ‘badkamer-boer’ al. De badkamer wordt verlengt zodat er een extra raam in de ruimte komt voor extra licht en zo komt er ook ruimte voor een bad. Daarnaast wordt ook de vloerverwarming deze week gelegd. Dit moet omdat we hierna 14 dagen lang een ‘opstook protocol’ moeten volgen. Dit is om het vocht uit de vloer te onttrekken voordat de vloer gelegd wordt. Anders kan je hier problemen mee krijgen. Daarnaast bereiden we ons voor op de komst van de stukadoor, door kozijnen te verven en alle plintjes van de muren te halen. Ook worden er extra kabels door de kruipruimte getrokken voor elektra…. Vraag vriendje maar waarom dat nodig is, geen idee.

klusteam
uw klusteam

Aan het eind van de week is de badkamer ook klaar. We moeten nog even wachten op wat tegels. Die hadden we echt ruim besteld, maar er is ook een partij kapot geleverd. Dus even wachten. En nee, ik ga je niet vertellen waar we de badkamerspullen vandaan hebben; de service is namelijk echt om van te janken. Daar wil je niet heen.

Week 3

Stukadoor komt! Yes, dit betekent dat al het schoon metselwerk zo weg is, en alle muren beneden en in de hal boven glad wit gestuct zijn! Ik ben zo benieuwd hoe het er hierna uit ziet. Heel veel zin in. Daarnaast spuit hij ook de plafonds mee. Deze week gebeurt ook het laatste breek werk! Namelijk… de muur tussen de keuken en de woonkamer gaat eruit. Dit is een beslissing die we genomen hebben ongeveer twee dagen voordat we de sleutel kregen. En deze is echt genomen onder het motto ‘als we het nu niet doen, dan doen we het nooit meer’. En ik vind een open keuken toch wel heel praktisch met kinderen. Ik kan zo Benthe makkelijk in de gaten houden. En ik vind het ook veel gezelliger zo wanneer we vrienden over de vloer hebben.

Week 4

Wanneer de stukadoor klaar is moeten er direct plinten op de muren. Deze week wordt namelijk de vloer geleverd. Vlak voor het weekend komen ze de beneden verdieping egaliseren, waardoor wij ook lekker een weekendje vrij hebben. Na het weekend beginnen ze dan met het leggen van de pvc vloer beneden. Wij kunnen dan boven aan de slag met de laminaatvloer.

Ook wordt er in deze week behangen in de slaapkamers. Voornamelijk gaan we werken met glasvezel behang = makkelijk te schilderen. Maar misschien wachten we nog even met één muur op Benthe haar grote meiden kamer. Dat we daar een gaaf opvallend behangetje hangen t.z.t..

verbouwing badkamer
verbouwing badkamer

Week 5

Afronden, schoonmaken en klaarmaken. Nu zijn de muren en vloeren klaar. De basis staat. Dus deze week staat in het kader van de laatste klusjes en dit zijn er altijd meer dan dat je nu denkt. De camera’s zullen opgehangen worden, Benthe haar kamer wordt klaar gemaakt. En we zullen alvast wat dozen gaan slepen.

Wat doen we niet?

We doen nog niets aan de zolder, tuin of onze meubels. De zolder heeft t.z.t. echt wel wat liefde nodig. Daar mag ook best een nieuwe vloer en het houtwerk kan wel een likje verf gebruiken. Maar de zolder is voor ons voornamelijk opslag en dit kan wachten. We willen eerst gewoon de woonkamer en slaapkamers gereed krijgen. Daarnaast moet je op een gegeven moment ook gewoon keuzes gaan maken met het budget wat je hebt.

De tuin is geweldig(!), maar deze is ook onderhouden door twee gepensioneerde tuin-liefhebbers… Dus best intensief in z’n onderhoud. Wat we er precies wel mee willen weten we ook nog niet. Dus we gaan het i.i.g. een jaartje aankijken. Volgend jaar weten we vast meer wat wel of niet werkt voor ons. Het enige wat zeker is, is dat de druif die nu langs het terras hangt, die blijft. Die vind ik geweldig!

We nemen ook al onze eigen meubels mee naar het nieuwe huis. Die zetten we neer en dan gaan we eens even kijken hoe het voelt en hoe het er uit ziet. Ik vind het zo veel makkelijker en fijner om dat soort beslissingen te nemen als ik het echt in de ruimte zie. Zo weet ik ook zeker dat we geen miskopen doen.

Dat betekent natuurlijk niet dat ik niet lekker al online aan het rondkijken ben bij verschillende woonwinkels. haha

Wil je meekijken in het nieuwe huis? Volg me dan op instagram @mallemama_nl en kijk bij de hoogtepunten bij Dream house.

handtekening