Ronde #3

Ronde drie is dan officieel hier. Ik gebruik het woord ‘ronde’ trouwens om de periode tussen mijn ongesteldheid te duiden, een ander woord voor cyclus dus. Dit is dus een ronde waarin we zwanger kunnen worden.

Eerste fase

Op 19 februari was ik weer ongesteld geworden. Meestal duurt dat zes dagen, maar nu was ik er met en rustige 5 dagen al vanaf. Lekker vlot.

Mijn vorige ronde was dus 44 dagen en die daarvoor 37, ik ga er dus voor het gemak vanuit dat deze rond ongeveer 40 dagen zal zijn. Dat vind ik wel een redelijk veilige gok, hoewel ik natuuuuurlijk hoop dat het korter zal zijn.

Dag 24

Tot nu toe merk ik er nog niets van dat ik vruchtbaar ben, mijn temperatuur is bijvoorbeeld nog netjes laag met 36.3 graden. Ik ben wel al begonnen met ovulatietesten, ik ben begonnen op dag 18, voor het geval dat mijn ovulatie ‘vroeg’ zou zijn. Dan zou ik er toch op tijd bij zijn.

Deze ronde gebruik ik voor het eerst ook de ovulatietesten van de Action. Daar hoor ik toch wel positieve geluiden over en ze zijn echt gewoon lekker goedkoop. Volgens mij betaal je voor vijf testen ongeveer € 2,-! En mijn vorige ronde heb ik toch 13 testen gebruikt dus dat tikt wel aan.

Ik weet nog niet of ik helemaal gek ben van de testen van de Action. De testen lopen niet op, de streepjes worden niet duidelijker en ze drogen raar op. Dus ik heb voor de zekerheid ook testen van de Kruidvat gehaald. Die gingen heel goed vorige ronde, alleen zijn ze zo duur (zeven testen voor € 13,-). Dus mocht ik nu denken dat ik positief hoor te testen, maar ik ben niet zeker van de Action testen, dan kan ik er eentje doen voor de zekerheid.

Vorige ronde was mijn ovulatie op dag 30, ik denk dus dat ik nu ook nog even geduld moet hebben. Dat is toch moeilijk hoor.

Liefs Linda