Ronde #4

Even een berichtje tussendoor. Want ik kan heel keurig mijn berichtjes inplannen, zo werkt het leven niet. En mijn lichaam ook niet. Haha, goede reden voor een extra blogje toch?!

Eindelijk na 50 lange dagen kwam vandaag mijn menstruatie dan toch echt door.

Ik heb wat geduld nodig gehad deze ronde. Pas na 35 dagen kwam mijn ovulatie op gang en (wel keurig op tijd dan) 15 dagen later kwam mijn menstruatie door.

Deze rond was ook weer heel anders dan de vorige ronde. Van ronde 3 heb ik nog heel erg het gevoel dat daar het eitje bevrucht was, maar niet goed wilde innestelen. Ik had gekke dromen en had gewoon een gevoel dat dat het was. Ik kan het niet anders uitleggen.

Deze ronde was ik de laatste week vreselijk chagrijnig, echt niet te genieten. Ik schreef dat natuurlijk al weer helemaal af aan de hormonen. En had er eigenlijk best een positief gevoel bij. Dat duurde denk ik een goede 10 dagen, daarna wist ik al dat het niets zou worden. Intuïtie denk ik.

Temperatuur

Gelukkig wordt ik altijd gewaarschuwd dat mijn menstruatie er aan komt. Mijn temperatuur zakte al een aantal dagen van te voren. Dat samen met het gevoel dat het niets was, zorgde er ook voor dat ik deze ronde helemaal geen enkele zwangerschapstest heb gedaan. Dat was wel lekker rustig.

En het zorgde ervoor dat ik van het weekend ook al heerlijk kon genieten van sushi. Dit stel ik altijd wel even uit als ik op het wachtbankje zit. Maar van het weekend heb ik er heerlijk van genoten.

Nu ben ik begonnen met teunisbloemolie en ga ik hiermee door tot mijn ovulatie. Hopelijk helpt de teunisbloemolie ervoor dat ik nu niet 35 dagen of langer hoef te wachten op mijn ovulatie.

En wat doen jullie tijdens je menstruatie? Neem je nog een extra glaasje wijn nu het toch kan of pak je ook eens lekker wat sushi? Menstruatie is al vervelend genoeg, je moet het een beetje leuk maken voor jezelf, toch? 😉

Liefs Linda