Studerende moeder

We verzamelen nogal wat titels in ons leven; dochter, zus, kleindochter, vriendin, partner, mama, student, collega, werknemer. Ik mag er weer een oude bij pakken: student. Afgelopen november ben ik weer begonnen aan de studie.

Zes maanden student

Ja, ik geef direct toe dat het daarom ook zo stil is hier. Maar poeh ik moet mijn pijlers ook even elders richten. Ik wist het van te voren; daar zal ik ook heel open over zijn. We hebben in september besloten dat ik voor deze studie zou gaan en ik wist toen ook direct dat ik wat dingen op een lager pitje moest zetten. Keuzes maken, he?

Belastbaarheid

Ik worstel al een poosje met het onderwerp ‘belastbaarheid’. Ik vind het moeilijk om te accepteren en ook aan te geven dat ik niet alles kan. Ja, natuurlijk staat het nu heel stom. Tenslotte kan niemand álles. Dat weet ik. Maar we willen allemaal die leuke partner, die goede vriendin, de beste mama, de leuke collega en die top student zijn. Maar we hebben ook maar 24 uur in elke dag en 7 dagen in elke week. Soms zit het vol en moeten we keuzes maken. Moeilijk; maar ik moet nu wel. Dat leer ik er dus ook nog bij in deze periode.

Studie

Ik kies nu dus voor mijn studie. Het is een verdieping van zes maanden in mijn huidige vakgebied. En tot nu toe is het echt geweldig interessant! Maar het is ook pittig. De belasting staat op 15 uur per week. We moeten ongeveer elke week een nieuw boek lezen (niet allemaal even makkelijk; denk aan zware theoretische kost in het Engels…). En ik ben nu ook druk bezig met mijn eerste echte opdracht. En jongens,… dat is pittig. Ik moet een onderzoek uitvoeren en ondanks dat ik nog maar 8 jaar geleden ben afgestudeerd, vergeet je de echte theorie achter een uitgebreid onderzoek toch ook wel weer. Plus de keuzes die je moet maken om te kaderen en de theoretische kennis die je erin moet verwerken. Ik heb al wat slapeloze uurtjes erop zitten.

Maar hoe gaaf is het als ik eind april 2019 een diploma in ontvangst kan nemen? Daar gaan we voor!