Van Samen Zwanger Worden naar Malle Mama

Oh ik had het weer op m’n heupen! Tijd voor een nieuwe naam!

In februari 2017 ben ik begonnen met bloggen. Op www.samenzwangerworden.wordpress.com besloot ik mijn reis vast te leggen op weg naar (hopelijk) zwangerschap. Wij hadden namelijk in augustus 2016 mijn spiraaltje eruit laten halen en we hoopte op een mooie baby.

Je kan het hele verhaal lezen in mijn twee blog berichten die ik hier over geschreven heb ‘de knop is om’.

Ik heb het namelijk altijd al gezegd, ik had verwacht dat het allemaal heel lang zou duren. En even leek het ook zo, het duurde bijna 100 dagen voordat ik voor het eerst weer natuurlijk ongesteld werd en daarna bleek dat mijn cyclussen niet alleen lang waren (35+dagen) maar ook heel onregelmatig. Ik had dus al een lange wachttijd ingeschat en besloot mijn reis vast te leggen. Ik heb geschreven over het temperaturen, over ovulatietesten, over het in kaart brengen van je cyclus, ect.

Toch zwanger

Tot mijn grootste verrassing waren we na een half jaar (vier cyclus rondes) zwanger!! Op 17 mei 2017 had ik voor het eerst een zwangerschapstest in mijn handen die positief was! Lees hier mijn blogje daarover: Twee streepjes!

Mijn zwangerschapstest op 17 mei 2017

Mijn eerste trimester was vervolgens een trimester waarin ik geen idee had wat ik moest doen. Want hoe ontzettend voorbereid ik was op het ‘zwanger worden’; zo onwijs onwetend was ik over ‘zwanger zijn’. Volgens mij was dat ook het eerst wat ik tegen mijn vriend zei toen we de positieve test hadden. Dat ik nooit verder in de boeken gelezen had dan het ‘zwanger worden’ gedeelte.

Het eerste trimester was ik ook ontzettend bang dat het fout zou gaan. In mijn hoofd was het zo vreemd dat we zo snel zwanger waren, dat het bijna wel fout moest gaan. Gelukkig gaat het nog steeds allemaal goed.

Tweede trimester

Inmiddels zijn we 21 weken verder, de zwangerschap gaat zeer voorspoedig en elke week krijg ik meer vertrouwen in het proces en in mijn lichaam. Ik durf er langzamerhand echt op te vertrouwen dat wij in januari 2018 een prachtige dochter mogen krijgen.

Mijn termijnecho – met 11 weken

Hier bleef alleen voor mij de twijfel achter over mijn blog. Ik vind bloggen hartstikke leuk. Maar bloggen op ‘Samen Zwanger Worden’ voelde niet helemaal meer zuiver. Na veel wikken en wegen heb ik dan toch besloten om nog een andere blog aan te maken. Deze van Malle Mama.

Hier hoop ik mijn blog avontuur verder te zetten en jullie mee te nemen in alles wat mij de komende 19 weken nog zal bezig houden over de zwangerschap en daarna over het ouderschap! Jongens, ik kan niet wachten. Ik hoop dat jullie hier ook blijven meelezen.

 

Veel liefs, Linda