Verwachtingen

Ik schreef al eerder over de bewuste keuze die wij gemaakt hebben om te beginnen aan de invulling van onze kinderwens. Het is iets waar we lang over nagedacht hebben en veel (heel veel) gesprekken over gevoerd hebben. Voordat we kwamen tot de keuze om mijn spiraaltje te laten verwijderen. En toen….

Toen begon het grote wachten. Het wachten op mijn menstruatie, het wachten op een eisprong… het wachten op een kindje. Ondertussen droom je over een kindje en over hoe een zwangerschap zal zijn voor jou. Maar ik merkte dat ik ook bepaalde verwachtingen had van de tijd voordat we zwanger zouden zijn. Maar welke verwachtingen had ik tijdens al dat wachten?

Vandaag deel ik ze met jullie.

Het zal een tijdje duren

Geen idee waarom ik dit dacht. Waarschijnlijk is het gewoon een gevoel. Misschien komt het omdat ik tien jaar aan de pil heb gezeten, of omdat ik nooit regelmatig ben in mijn cyclus. Wie weet. Terwijl wij ook vrienden hebben die ook dachten dat het lang zouden duren en die waren met één maand zwanger. Van mij hoeft het niet met één maand, maar ik zou het in ronde vier nu wel heel leuk vinden. Ik hoop in ieder geval dat het lukt, dat we zo gelukkig mogen zijn, voordat we een medisch traject in zouden moeten.

Ik ga het lastig vinden om controle los te laten

Ik  zou mezelf niet beschrijven als een ‘controlfreak’, maar mijn vriend misschien wel. Haha. Ik vind het onbekende spannend, maar ik denk dat ik het wel af en toe lastig ga vinden dat ik geen controle heb over het hele proces. Je lichaam is hier in de lead en je moet volgen. Je kan het hoogstens monitoren.

We krijgen een jongetje

Natuurlijk maakt het ons niet uit of het een jongetje of meisje is. Het gaat om de gezondheid, maar ik heb vanaf het moment dat we aan het proberen zijn het gevoel gehad dat ons eerste kindje een jongetje wordt. Ik kan het niet verklaren, weer zo’n ‘gevoel’. Apart hé.

 

Hadden jullie ook zulke verwachtingen van de weg naar zwangerschap toe? Ik ben heel benieuwd!

Liefs Linda