Wachtbankje van ronde vier

Mijn temperatuur gaat sinds afgelopen vrijdag als een malle omhoog. Iets waar ik heel erg blij mee ben natuurlijk. Dit bevestigd alleen maar de positieve ovulatietesten die ik gehad heb.

We zullen dus over een kleine veertien dagen zien of we de klusweek optimaal benut hebben.

Symptomen

Ik heb altijd gelezen/gehoord dat het eitje zich meestal kan innestelen tussen dag 5 en dag 7 na ovulatie. Kán innestelen inderdaad. Want zelfs als je een bevrucht eitje hebt, kan het ook maar zo zijn dat deze niet lekker gaat knuffelen met je baarmoederwand. Maar als het gaat innestelen gebeurt dat dus vaak een kleine week na de ovulatie (heb ik me laten vertellen). Wat betekent dat je dus vanaf dat moment het HCG hormoon gaat aanmaken. Dat is het hormoon waar zwangerschapstesten dus heel gelukkig van worden, door twee streepjes te laten zien. En, wat ik me dan ook laat vertellen, is dat je vaak pas symptomen krijgt van de HCG na zes weken zwangerschap.

Voor de mensen ons die graag galgje spelen, HCG staat voor: Humaan Choriongonadotrofine. 😉

Het kan dus heel goed zijn dat je de eerste weken van je zwangerschap absoluut niets merkt en nergens last van hebt. Heb je dat wel? Dan zijn het vaak ook symptomen van PMS of ben je jezelf voor de gek aan het houden. (OF heb je wel symptomen, sommige vrouwen hebben dat ook!) Maar dat jezelf voor de gek houden, jongens… daar ben ik goed in!

Het ziet er naar uit dat mijn ovulatie op donderdag was. Vrijdag had ik last van misselijkheid en wilde ik echt de hele dag niets eten. Heb wel liters limonade weggetikt (raar!). Zaterdag had ik een echt last van mijn onderrug. Ik snap er helemaal niets van, ook iets wat ik nooit heb. Zondag was ik hoofdpijnig en heb ik het avondeten weer vrolijk terug zien komen (BAH – sorry!). Maandag had ik hoofdpijn en was ik ontzettend moe. En (too much informatie) de gehele tijd ook een last van gevoelige tepels…

Wat mij betreft ben ik dus gewoon al zeven weken zwanger en vind ik het allemaal wel weer goed… 😉

 

Alleen moet ik toch even wachten totdat ik kan testen over een kleine twee weken… tot dan in spanning!

Liefs Linda