Body after baby – Hello Fresh

Gezond eten en lekker koken. Soms vraag ik me echt af wie er tijd voor heeft. Ik zou willen dat ik elke dag na werk de keuken in schiet en vol toewijding weer een prachtige gezonde maaltijd tevoorschijn tover. Dat lijkt me echt top. Helaas is de realiteit anders. Gelukkig kwam daar de vraag of ik het leuk zou vinden om een box van Hello Fresh uit te proberen. Daar zeg ik geen nee tegen. Het leek me best ideaal; de box wordt thuis gestuurd, je mag nog zelf je maaltijden selecteren, maar hoeft op de dag zelf niet meer na te denken over wat het zal worden. Dus kom maar op met die box.

Box bestellen

Ik moet zeggen dat het proces van de box bestellen al een beetje lastig ging. Ik ging er namelijk eigenlijk van uit dat je de maaltijden die je thuis zou krijgen kon selecteren voordat je je box kiest. Maar je besteld dus eerst je box en gaat dan je maaltijden kiezen. Ahum, duurde eventjes voordat ik daar achter kwam. Vervolgens krijg je dan een e-mail met de tekst ‘er wacht een box op je, maak je bestelling af’. Toen was ik in de war wat ik dan nog meer moest doen; ik had tenslotte de box besteld en de maaltijden gekozen. En blijkbaar hoefde ik ook niets te doen. Beetje verwarrend. Gelukkig werkt de chat op de website goed en zijn ze erg snel.

Drie maaltijden in één box

doos hello fresh

Op dinsdagavond wordt de box bezorgd. Dit is super netjes geregeld. Je kan al een tijd kiezen (tussen 18.00 en 20.30 uur had ik gekozen) en een half uur van te voren krijg je nog een smsje. Het klopte op 10 minuten. Super goed.  In de box gewoon drie pakketten. Deze schuif je zo stuk voor stuk de koelkast in, handig!

inhoud box hello fresh

We hadden gekozen voor :

  • Spaghetti bolognese met salade
  • Platbroodpizza met kipgyros
  • Champignonrisotto van orzo

Ik vind het echt een voordeel dat je alles voor één maaltijd zo bij elkaar hebt en in de koelkast kan schuiven. Daarnaast zijn de ingrediënten ook echt vers en zien ze er heerlijk uit. Ik vond het heerlijk om er mee te werken, wanneer kook ik nou echt met verse rozemarijn? Dat gebeurd eigenlijk niet.

Koken met maaltijdkaarten

Bij elk gerecht krijg je ook een maaltijdkaart. Aan de ene kant staat de naam van het gerecht, de ingrediënten die zijn meegeleverd, de tijd die het je kost in de keuken, de moeilijkheidsgraad en hoe lang de ingrediënten goed blijven in de koelkast. Op de achterkant staat een ingrediëntenlijst, de voedingswaarden, benodigdheden en een stap voor stap kookinstructie. Handig. Wel even belangrijk om het helemaal door te lezen voordat je begint. Ik heb bijvoorbeeld gezocht naar de zwarte balsamicoazijn die in het recept genoemd staat. Het duurde een poosje voordat ik het kleine sterretje achter het ingrediënt zag staan in de lijst, het sterretje verwijst dan weer naar de footnote; zelf toevoegen. Aha! Vandaar dat ik het niet kon vinden. Beetje verstopt. Maar je moet het maar weten. Jammer is dat het op elke kaart anders staat. Hier even goed naar kijken dus voordat je begint.

koken met hello fresh

Platbrood en Orzo

Wat ik echt heel erg leuk vind aan Hello Fresh is dat je dingen maakt die je anders nooit gemaakt zou hebben. Ik zou zelf niet zo snel gedacht hebben om van platbrood een pizza te maken. En een ingrediënt als Orzo komt bij mij ook niet snel langs. Terwijl het beide echt super lekker is! Ik heb er ook echt van genoten om lekker in de keuken te staan en deze gerechten te maken. De gerechten waren ook niet moeilijk, al moet je natuurlijk altijd goed je recept lezen. Wel deed ik langer over de bereiding dan op de kaarten aangegeven stonden. Ik had allemaal ‘quick & easy’ gerechten die je binnen een half uur op tafel moet hebben kunnen staan, maar dat wilde bij mij niet. Ik was zeker wel 45 tot 55 minuten kwijt om de gerechten te maken.

platbrood van hello fresh

Voor herhaling vatbaar?

Pluspunten vind ik de ‘maaltijdpakketten’ zo de koelkast in te schuiven zijn. Dat je niet hoeft na te denken over ‘wat wil ik eten vanavond?’. Dat je weer eens hele nieuwe ingrediënten en recepten probeert. Dat je gerechten kan kiezen die passen bij jou levensstijl! Dus je kan kiezen voor snelle gerechten die bij een druk gezinsleven passen. Of juist een maaltijd met minder calorieën, omdat je let op je ‘body after baby’. Daarnaast is het ook gewoon echt super lekker! Ik voelde me een ware chef.  En zelfs mijn vriend, die soms best lastig is met eten, kon dit allemaal niet weerstaan. Handig voor ‘kieskeurige eters’ is dus dat je echt je eigen gerechten kan kiezen.

Nadeel vind ik de prijs. Je betaald voor drie maaltijden bijna € 40,00. Dit is € 6,65 per persoon, per maaltijd. Ter vergelijking; loop jij de AH of Lidl in na een dag werken en koop je een verspakket dan ben je tussen de €3,30 en €4,50 kwijt. Voor een maaltijd voor twee personen. Maar wellicht zien we dat volgend jaar ook anders, als de maaltijdboxen van Hello Fresh ook in de supermarkt bij de Plus ligt.

En natuurlijk is Hello Fresh niet de enige maaltijdbox die we eens kunnen proberen, Albert Heijn heeft nu boxen en ook hoor ik steeds meer over de boxen van Marley Spon. Op de website maaltijdbox.com kan je nog meer reviews vinden.

Ik denk dat we het wel vaker gaan doen, gewoon omdat het zo leuk is. En je eet weer eens heel iets anders.

 

Volg mij ook op Instagram en Facebook

 

DIT ARTIKEL BEVAT CONTENT OVER EEN GRATIS VERKREGEN PRODUCT.