27 weken zwanger update

Baby zo groot als een meloen! Baby is 34 centimeter en weegt zo’n 800 gram. Meisje groeit dus goed! Dat is ook te voelen, de schopjes worden als maar sterker. Iets waar ik heel erg van geniet.

Papa geniet ook

Sinds afgelopen week zijn alle schopjes ook erg goed te voelen voor vriendlief. Voor deze tijd heeft hij haar één keer gevoeld (met 24+1) en daarna wilde ze niet meer. Toen hij van de week met z’n hoofd op mijn buik lag kreeg hij spontaan een schop tegen z’n oor aan. Sinds die avond kan hij haar eigenlijk elke avond even voelen. Zijn hand op mijn buik, een muziekknuffeltje van Happy Horse erbij en ze laat even van zich horen. Super leuk! Vooral ook voor de papa-to-be. Hij is ontzettend betrokken bij de zwangerschap en dan zijn dit wel dé mooiste momenten om te delen.

Foto Happy Horse

Op controle

Met 27 weken mochten wij ook weer op controle bij de verloskundige. Hoewel ik onze dame nu elke dag wel voel, blijf ik het een fijn idee vinden dat we ook weer even naar haar hartje kunnen luisteren. Een ‘ok’ van de verloskundige blijft heel wat waard. Gelukkig kregen we ook nu weer de ok! Hartje klopte met een keuring 148 bpm. Mijn bloeddruk was een keurige 117/68. Ze vertelde me dat mijn baarmoeder wat hoger ligt dan gemiddeld en ook wat smaller is dan gemiddeld. Niets om ons zorgen over te maken. Maar het is wel een verklaring voor het feit dat ik al zo buiten adem ben met traplopen, ect.

>> Volg mijn zwangerschap ook op Instagram!

Het leed dat slapen heet…

Alleen de nachtrust… die is niet grappig meer. Normaal ben ik een hele diepe slaper, ik val makkelijk in slaap en wordt pas weer wakker met de wekker. Gebrek aan slaap kan ik slecht tegen en vind ik heel lastig. Ik weet het, ik weet het… wen er maar aan hé 😉

Voor mijn zwangerschap sliep ik ook altijd op mijn buik, dat kan al een poosje niet. Maar ik merk nu dat ik soms hele nachten op één zij lig en dit is niet goed voor mijn schouder. Als ik de hele nacht op mijn linkerzij lig dan merk ik dat ik al wakker wordt met een hele pijnlijke schouder. Deze pijn begint gedurende de dag dan ook nog eens uit te stralen naar mijn arm en mijn schouderblad, ik denk dat er een zenuwtje niet blij is dat ik er zo lang op lig. Resultaat is dat ik die avond niet op die schouder kan liggen, maar dus de hele nacht op mijn rechterzij en rechter schouder lig. Ja… dan herhaalt het riedeltje zich natuurlijk en zo zit ik vanochtend met twee pijnlijke schouders. Flink balen…

Foto Tiamo voedingskussen

Tijd om andere dingen te proberen. Zo heb ik gister een voedingskussen gekocht. Ik kan je al vertellen dat vriendlief deze heeft goedgekeurd, toen ik er vannacht even uit was en weer terug kwam moest ik het kussen uit zijn omhelzing peuteren -haha- blij dat iemand er al van geniet. Ik moet zeggen dat ik het ook prima vind liggen, alleen helpt het nog niet echt met de nachtelijke ‘mobiliteit’.

Iemand nog tips voor een fijne nachtrust? Dan hoor ik dat heel graag!