Gratis babydozen

Zodra je zwanger bent gaat er een wereld voor je open. Een wereld met zoveel informatie dat je er heel snel in kan verdwalen; daarom hebben de meeste (grote) websites hun informatie opgedeeld per week. Super handig! Maar, ben je meer zoals ik, dan lees je toch alles wat los en vast zit en wil je graag alles weten.

De babydozen

Zo kwam ik al snel tot de ontdekking dat er gratis spulletjes zijn die je kan aanvragen als zwangere vrouw. Baby’s en de baby uitzet zijn al duur zat, tel daarbij op dat ik echt een ‘zuunige’ Nederlander kan zijn/ben en je maakt mij al snel heel blij met deze berichten. Tot nu toe heb ik drie gratis babydozen opgehaald. Vandaag laat ik jullie zien welke dozen ik al heb opgehaald en wat hier in zat.

>> Volg mijn zwangerschap ook op Instagram!

In elke doos zaten ook reclame folders en vaak ook een blikje drinken (radler 0.0% bijvoorbeeld). Maar die heb ik er al uit gehaald.

Baby-Dump

In de box die je kan ophalen bij de Baby-Dump zitten o.a.: een rompertje (maatje 50), een knuffeltje (zeehondje ‘Dumpy’), een hydrofiel doekje, een hanger met ‘Baby on Board’ voor in de auto, drie lepeltjes, bewaarbakjes en een tuitbeker.

Wat vind ik van de box? Ik vind het helemaal niet slecht. Het zijn best bruikbare dingen, alleen niet allemaal direct na de geboorte. Dat hoeft helemaal niet erg te zijn, alleen verbaasde ik me hierover als aanstaande mama. De bewaarbakjes, lepeltjes en tuitbeker die komen vast wel van pas. Het knuffeltje, rompertje en hydrofiele doekje gaat in de was en dan gewoon bij de rest van de spullen. Ik denk alleen niet dat ik de hanger voor in de auto ga gebruiken. Dit is me net iets te veel reclame.

De Zwanger Box

De Zwanger box van Ouders van Nu haal je op bij de Etos. Hierin zitten o.a.: een Zwitsal flesje (shampoo volgens mij), een Woezel en Pip cd, een Difrax speentje, Callendula billenzalf van VSM kind, Etos Belly Balm voor mama en twee tijdschriften van Ouders van nu.

Wat vind ik van de box? Ik vind dit een leuke box! Ontzettend gevarieerd ook. De tijdschriften zijn gelezen en gaan door naar een collega. De billenzalf, speen en shampoo staan lekker op de babykamer te wachten. De Woezel en Pip cd vind ik ook heel grappig, alleen ben ik bang dat ik daar ook nog wel helemaal gek van zal worden de komende jaren – haha.

De box is een aanrader, maar als je hem hebt opgehaald kan je wel een telefoontje verwachten van Ouders van nu voor een abonnement. Dat moet je wel willen.

De blije doos

De blije doos kan je ophalen bij de Prenatal. Hierin zit o.a.: een pak papers newborn(!), mijlpaal kaarten, een tandenborsteltje, Sudocreme, een Bibi speen, een Avent flesje, maandverband en een zwangerschapsdagboekje.

Wat vind ik ervan? Ik ben blij met deze doos. Vooral de mijlpaal kaarten hebben we al gebruikt, het zijn namelijk niet alleen mijlpalen van de baby, maar juist ook mijlpalen tijdens de zwangerschap. Erg tof. Ik moest erg lachen om het maandverband, volgens mij heb ik dat juist nu niet nodig en ik denk dat het te klein is om gebruikt te worden na de bevalling. De tandenborstel en de speen zijn erg handig en liggen in de la van de commode, de Sudocreme zit in een handig klein potje en heb ik in de luiertas gedaan. En luiers zijn natuurlijk altijd super!
Zelf heb ik Dr. Brown flessen gekocht voor de baby en volgens vrienden kan je dan de Avent fles dan wel weg doen, de kwaliteit is niet te vergelijken. Zelf heb ik daar geen idee van en ik laat voorlopig de fles lekker op de babykamer staan.

Conclusie

Bij een volgende zwangerschap zou ik zeker De blije doos en de Zwanger box zeker nog een keer aanvragen. Ik denk zelfs dat ik De blije doos dan eerder in huis zou willen hebben, gezien het zwangerschapsdagboekje en de mijlpaal kaarten die er in zitten. Nu heb ik de helft van de kaarten niet gebruikt omdat ik de doos pas met 25 weken in huis had.

 

Heb jij nog tips voor andere boxen die ik niet kan missen? Heb jij veel gehad aan de inhoud van deze boxen? Laat het me weten!