Ik doe mee met Moeders voor Moeders

Ik heb er al eerder over geschreven, maar hier toch nog even wat uitgebreider. Donderdagavond kwam Moeders voor Moeders langs. Ik vond het super leuk, dit was de eerste officiële afspraak die ik had tijdens en over mijn zwangerschap. Zelfs nog voordat we naar de verloskundige waren geweest. Voelde heel bijzonder om met een ‘buitenstaander’ je zwangerschap te erkennen.

Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders is een organisatie die urine van zwangere inzamelt om hier het HCG hormoon uit te halen. Van dit hormoon wordt weer medicatie gemaakt voor stellen die niet vanzelfsprekend zwanger kunnen worden. Dit HCG hormoon is in grote hoeveelheden aanwezig in je urine tussen week 6 en week 16 van je zwangerschap, deze tien weken kan je je urine doneren aan Moeders voor Moeders.

Positieve test en cadeautjes

Ik vind het super geregeld. De ambassadeur voor Moeders van Moeders in deze regio kwam ’s avonds langs. Nadat er een zwangerschapstest gedaan was. Die gelukkig nog steeds knalde! 😉 kregen we heleboel informatie en konden we alle vragen stellen die we hadden. Aan het eind van het gesprek kreeg ik ook nog leuke presentjes! Een heerlijk tijdschrift om te lezen en een prachtig zachte badcape! Echt zo super lief.

De grote blauwe flessen

Maandag werden voor het eerst de flessen bij ons geleverd. Ook dit is super netjes geregeld. Ik hoef ze niet bij de voordeur of aan de straat te zetten. Ze staan gewoon bij ons in de achtertuin, vlak achter de poortdeur, daar worden ze neergezet en opgehaald. Dus de buren zien ook niets! Het zijn acht grote flessen voor één week.

Het enige wat tot nu toe tegenvalt? De lucht die uit die flessen komt. En dat is niet omdat er urine in zit. Maar omdat er een conserveringsmiddel in de flessen aanwezig is. Dat moet ook wel, dat houdt de urine goed. Maar man…. Zo’n fles opendraaien is geen hobby van me. Poeh. Ik geloof het graag dat er al genoeg misselijke dames zijn die deze lucht niet aan kunnen. Ik hoef er niet meteen voor boven de pot te hangen gelukkig. Daar ben ik dan weer blij om.

Mijn eerste week met Moeders voor Moeders zit er bijna op! Nog negen te gaan. Wil je ook meedoen. Kijk vooral even op hun website; moedersvoormoeders.nl en meldt je ook aan als je kan.

Liefs Linda