Moe? Misselijk? Zwanger!

Ja, je leest het goed. Je hebt het al lang gezien op mijn Instagram. Maar het hoge woord is eruit: Ik ben zwanger van ons tweede kindje!

Hoera! Benthe wordt dus grote zus! Als het allemaal goed mag gaan dan worden wij begin augustus weer papa en mama van Draakje #2.

onze zwangerschapsaankondiging

Zwangerschap #2

Hoe anders is deze zwangerschap dan de eerste. Waar tijdens de eerste zwangerschap het hele eerste trimester gekenmerkt werd door een verlammende vermoeidheid, was dat nu (gelukkig) veel minder. Ik lag niet elke dag na het werk te slapen op de bank. Ook had ik minder last van misselijkheid dan tijdens de zwangerschap van Benthe.

Helaas was ik ook veel eerder toe aan de zwangerschapsbroeken! Help. Bij de eerste zwangerschap gingen die pas aan met week 19/20. Ik mocht ze nu met week 13 al van zolder halen. Toch wel even confronterend.

Benthe als grote zus

Geen grote verrassing

We hebben het onze ouders en goede vrienden verteld met en tijdens de kerstdagen. Het was ontzettend leuk om weer te vertellen. We hadden een stapel foto’s van onze bruiloft in oktober laten printen voor onze ouders. De laatste foto van de stapel was een vergrote foto van Benthe met haar ‘Big Sis’ t-shirt aan. De reacties waren geweldig! Mijn moeder zag de foto en zei letterlijk: “Big sis? Waarom?!” Terwijl mijn vader me spontaan een ‘boks’ aanbood terwijl hij ‘gaaf’ zei.

De meeste mensen zeiden vooral: “Dat dachten we al!” Terwijl wij dachten dat het zo’n mooie verrassing zou zijn. Maar blijkbaar als je in 2019 je droomhuis hebt gekocht, getrouwd bent, een prachtige huwelijksreis gehad hebt, en je oudste dochter wordt twee jaar oud….verwachten mensen gezinsuitbreiding.

Ik vind het heerlijk, en spannend en tot nu toe voel ik me goed dus volop genieten. Ik ga jullie lekker op de hoogte houden. Volg me vooral op instagram voor de #preggospam.

handtekening