We krijgen een…

Alle echo’s tijdens de zwangerschap vind ik heerlijk. Ik vind het geweldig om even lekker te spieken bij onze baby. Eindelijk even het hartje weer stevig te zien kloppen, de baby zien bewegen en gewoon die kleine bevestiging dat het daar binnen nog goed vertoeven is. Dus toen we na de termijnecho met 10 weken weer zeker 10 weken moesten wachten tot de twintig weken echo, vond ik het veels te veel. Tijd om een pretecho tussen door te fietsen!

Wij waren er toch al over uit dat we wel wilde weten wat het zou worden. Het is natuurlijk ons eerste kindje en dat idee is al abstract genoeg. Daarnaast vonden we het ook een heerlijk praktisch idee dat we zouden weten of we voor een jongetje of meisje moesten shoppen.

Als het maar gezond is…

Ik weet het, jongens wat een cliché! Maar het is echt zo. “Als het maar gezond is!” Dat was (en is ook) altijd mijn antwoord als iemand vroeg of we een voorkeur hadden voor een jongen of een meisje. Nee, we hebben geen vergelijkingsmateriaal en hebben ook echt geen voorkeur. Maar we hadden wel allebei een idee.

Mijn vriend zei vanaf dag één dat het een meisje zou zijn. Hij was hier helemaal van overtuigd, niet heel raar als je bedenkt dat zijn broers ook allebei twee meiden hebben. Hij zag het ook wel helemaal zitten en echte ‘Daddy’s girl’! Dat leek hem wel wat.

Vanaf dag één (eigenlijk ver daarvoor al) heb ik altijd geroepen dat wij wel een jongetje zouden krijgen! Iedereen in mijn omgeving kreeg tenslotte ook jongetjes, mijn buurvrouwen, mijn vriendinnetjes, een collega. Ik heb in twee jaar tijd in mijn omgeving wel zes jongetjes geboren zien worden. En een jongetje leek me ook heel leuk! Lekker stoeien, lekker lomp, lekker buiten ontdekken, Toet Toet auto’s, brandweer wagens en vies worden. Ik zag het helemaal voor me.

Droom

Grappig, maar de nacht voor de echo had ik opeens een droom dat de echoscopiste ons heel gelukzalig vertelde dat het een meisje zou worden! Ik werd helemaal verward wakker –haha-.

Geslachtsbepaling

De geslachtsbepalende pretecho duurde uiteindelijk heerlijk lang. We hebben zeker 25 minuten lekker naar onze baby gekeken. Eerst heerlijk gewoon het hartje gezien, ons erg verbaasd over hoe goed je de hersenhelften kon zien, hoe de baby al geweldig aan het bewegen was. Het was echt feest! Uiteindelijk keek de echoscopiste eens tussen de beentjes. Dat duurde ook nog even want de baby had keurig de beentjes bij elkaar. Hierop zei mijn vriend natuurlijk al triomfantelijk dat het een dametje was.

En… ?

Na een paar minuten durfde onze echoscopiste het wel met een grote zekerheid te zeggen. Wij krijgen een meisje!!

Een meisje!

Ja…. Een meisje!

Wat vond ik dat bijzonder nieuws! Wat keken we elkaar verrast aan. Wat werd het opeens concreet! We zouden niet zomaar een baby of kindje krijgen, maar we krijgen een dochter. Ik mag mama worden van een dochter! Wauw wat spannend en wat echt allemaal opeens! Het nieuws bracht echt heel wat in mij los eigenlijk.

Gender Disapointment?

Maar ook…. Wat moest ik wennen! Was ik teleurgesteld? Nee hoor, dat niet. Ik wist alleen even niet zo goed wat ik er mee moest. Een meisje! Ik zag mijn nichtjes in hun Frozen-jurken voor me, ik zag Baby Bjorn poppen voor me die echt huilen, lange meisjes haren die ik niet kan invlechten, roze lakschoentjes, nagelakjes, strijkkralen, Barbies en veel roze.

Ik voelde me niet teleurgesteld, wel heel erg overweldigd. En ik zal het eerlijk toegeven, ik heb even een paar dagen moeten wennen aan het idee.

Al snel zei een vriendin ook tegen me: “Je krijgt het kind wat bij je past, dat hoeft helemaal niet een poppetje te zijn, dat kan ook een stoere dame zijn.” En daar heeft ze natuurlijk helemaal gelijk aan. Zij heeft zelf een jongetje en toen ze daar achter kwam heeft ze ook een paar dagen moeten wennen. En nu kan ze zich niet anders meer voorstellen en eerlijk gezegd. Kan ik me dat ook al niet.

Wat heb ik er ontzettend veel zin in om ons meisje te verwelkomen. Ik kan nu al wel wegdromen over het feit dat we een meisje krijgen en misschien zelfs een meisje wat graag met poppen speelt of met een keukentje. Dat is allemaal prima. Ons meisje zal lekker zijn wie ze is en ik kan bijna niet wachten om er achter te komen wie dat is.

Ik ben super blij met ons meisje!

 

Hoe vond jij het om er achter te komen dat je een jongetje of meisje kreeg/krijgt? Moest je ook zo wennen?